Korim «Sōla» labi panākumi Pasaules koru olimpiādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla" guvis labus panākumus ASV pilsētā Sinsinati notiekošajā Pasaules koru olimpiādē.

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla" guvis labus panākumus ASV pilsētā Sinsinati notiekošajā Pasaules koru olimpiādē.

 "Sōla" ieguvusi trīs zelta medaļas.

Pasaules koru olimpiāde no 4. līdz 14.jūlijam notiek Sinsinati. Pasākumā Latviju pārstāv koris "Sōla" un "a capella" vokālā grupa "Latvian Voices". Uz ASV devusies arī nodibinājuma "Rīga 2014" darba grupa.

Sinsinati pulcējušies vairāk nekā 15 000 dziedātāju no 75 pasaules valstīm. Pavisam 370 kori sacenšas 23 dažādās kategorijās.

"Sōla" un "Latvian Voices" piedalās vairākās konkursu kategorijās.

Pasaules koru olimpiāde ir pasaulē vērienīgākais kora dziedāšanas pasākums, kurā kora muzicēšanas autoritātes no visas pasaules apvienojušās, lai godātu un popularizētu katras dalībvalsts kora mūzikas tradīcijas.

Pirmā Pasaules koru olimpiāde notika 2000.gadā Lincā, Austrijā, lai ar dziesmu veicinātu izpratni un mieru starp tautām, vienotu cilvēkus no visas pasaules draudzīgā sacensībā gan profesionālos, gan amatieru korus no visas pasaules, neatkarīgi no kontinenta vai mūzikas žanra, kuru tie izpilda savos repertuāros.

Pasaules koru olimpiādēs ir piedalījušies vairāki kori no Latvijas - "Balsis", "Gaudeamus", "Absolventi" un citi. 2006.gadā Pasaules koru olimpiādē Ķīnā jauniešu koris "Kamēr" pārliecinoši ieguva pirmo vietu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti