Korim «Aura» trīs godalgas koru konkursā «Praga Cantana»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris "Aura" mākslinieciskā vadītāja Edgara Vītola vadībā starptautiskajā koru konkursā "Praga Cantat 2015" guvis trīs godalgotas vietas - uzvaru folkloras kategorijā, zeltu jaukto koru kategorijā un īpašo balvu par tautas dziesmas izpildījumu.

Starptautiskais koru konkurss "Praga Cantat 2015" šogad no 29.oktobra līdz 1.novembrim Čehijas galvaspilsētā Prāgā notika 29.reizi. Tajā piedalījās 21 koris, pārstāvot 13 valstis. Latviju konkursā pārstāvēja tikai koris "Aura", piedaloties divās kategorijās un katrā no tām izpildot četras dziesmas.

Folkloras kategorijā koris "Aura" izpildīja četras latviešu tautasdziesmu apdares - "Stūru stūriem tēvu zeme" (Andris Sējāns), "Kas tie tādi" (Steven Sametz), "Neba maize pate nāca" (Selga Mence) un "Ai, nama māmiņa" (Andrejs Jansons).

Jaukto koru kategorijā "Aura" dziedāja obligāto dziesmu, kas pēc konkursa nolikuma bija čehu komponista Antona Dvoržāka "Napadly pisne", tai sekoja patriotiskā "Karaļmeita" (Jāzeps Vītols, Rainis), turpinājumā skanēja Selgas Mences "Paslēpes ar tautasdziesmu" un noslēgumā tika nodziedāta Valta Pūces "Gaismeņa ausa, sauleite lēce".

Visas konkursā izpildītās dziesmas skanēja "a capella". Vien pāris tautas dziesmu apdares paredzēja tautas mūzikas instrumentu līdzdalību, ko tad arī paši koristi veica, dauzot velna bungu, sitot kociņus un skandinot zvārguļus.

30.oktobra vakarā kļuva zināms, ka "Aura" bija iekļuvusi finālā kopā ar vēl sešiem koriem. Finālam vajadzēja izvēlēties trīs dziesmas, no kurām vienai bija jābūt jau konkursā izpildītai un divām vēl nedziedātām. 31.oktobra pēcpusdienā koris "Aura" kāpa uz skatuves trešo reizi, izpildot trīs kompozīcijas - "Vasaras vakars" (Jāzeps Mediņš, Aspazija), "Mēnestiņš meloja" un "Ai, nama māmiņa" (Andrejs Jansons).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti