Panorāma

Bērni bez vecākiem slimnīcā

Panorāma

Nedēļa "Panorāmas" videoarhīvos

Latvija dzied!

Kori sacenšas par tiesībām dziedāt Eiropas dienā Vīnē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvija atkal dzied un atkal koru sacensības! Latvijas Televīzijas koncertstudiju svētdien piepildīs skanīgas balsis. Koru kustības līmenis Latvijā ir tik augsts, ka tas noteikti ir jārāda pārējai Eiropai un visai pasaulei, tāpēc meklēsim izcilāko kori, kurš pārstāvēs Latviju vērienīgā koncertā Vīnes Rātslaukumā, ko translēs astoņās Eiropas valstīs.

Pieci kori - Vispārējo Dziesmu svētku koru karu uzvarētāji – “Sola”, „Austrums”, „Balsis”, „Maska” un Emīla Dārziņa jauktais koris katrs savā mājvietā gatavojas sacensībai. Latvijas Televīzijas tiešraidē visi pieci sacentīsies par ceļazīmi uz Eiropas koru sadziedāšanās lielkoncertu Vīnē 9. maijā, kad atzīmēs Eiropas dienu. To rādīs arī Francijas, Vācijas, Bulgārijas, Horvātijas, Somijas, Lietuvas, Austrijas televīzijas.

„Koru kultūra ir tas labākais ar ko mēs varam lepoties. Un, ja to varam parādīt, tad tie mūsu sasniegumi, līdzīgi kā mūsu sportisti, ir arī mākslinieki. Kori vienmēr pasaulē plūc augstas balvas starptautiskajos konkursos. Projektu inicējusi Austrijas televīzija ORF. Viņi atklājuši, cik daudz interesantu koru ir Austrijā un sākuši projektu. To piedāvāja starptautiskajām televīzijām - katras valsts koru kustību parādīt kopā vienā koncertā,” stāsta  LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Konkursā “Latvija Dzied” katrs koris uzstāsies ar vienu latviešu tautasdziesmu un autordziesmu pēc pašu izvēles. Kurš būs labākais no labākajiem, kam tiks gods braukt uz Vīni, to noteiks žūrija un Latvijas Televīzijas skatītāju balsojums. Koru priekšnesumi tiešraidē svētdien pulksten 18.50. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti