Kori dzied kongresā un Rīgas parkos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

15.jūlijā jau no paša rīta  kori nevarēja īpaši atpūsties, jo bija ieplānotas uzstāšanās draudzības koncertos Rīgas brīvdabas estrādēs un Pasaules koru padomes kongresā, kur šodienas tēma bija kordziedāšanas etniskie un multikulturālie aspekti. Savukārt Rīgas parkos bija brīnišķīga iespēja ieklausīties dažādo valstu koru koncertos, ko bija iespējams apmeklēt bez maksas.

Pasaules koru padome ir augstākā "Interkultur" starptautiskā konsultatīvā organizācija, kas apspriež dažādus mākslinieciskos jautājumus. Pārstāvji no 80 valstīm tiekas ik pēc diviem gadiem tieši Pasaules koru olimpiādes laikā un sniedz pārskatu par koru dzīvi savā valstī.

Otrdien, 15.jūlijā, Mazajā ģildē sevi ar nacionālo dziesmu un rotaļu programmu prezentēja apvienotie kori no Ķīnas.

Tajā pašā laikā Vērmanes dārza estrādē pulcējās tie, kas vēlējās klātienē dzirdēt Latvijai eksotisko valstu kormūzikas priekšnesumus. Ar skanīgām balsīm un krāšņiem balles tērpiem publikas sajūsmu izpelnījās koris no Indonēzijas, novēroja Latvijas Televīzija.

Pēc uzstāšanās izvērsās piemiņas fotografēšanās un laba vēlējumi no pašmāju dziedošajiem jauniešiem.

Jau pēc neilga laika turpat netālu uz Esplanādes skatuves greznos tautas tērpos rūpīgi gatavojās kāpt koris no Taivānas.

Tikmēr koncertu sāka un  sanākušo tautu ar patriotisku un disciplinētu uzvešanos pārsteidza  jauniešu koris no Amerikas. Viņu uzstāšanās Esplanādē ar popmūzikas karaļa Maikla Džeksona dziesmu un vēl dažiem populāriem hītiem iekustināja sanākušo publiku smaidīt.

Draudzības koncerti dažādās Rīgas vietās turpināsies vēl līdz 19.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti