Kopā būšanas spēks un sociālā atbildība – «Fonds Līdzskaņa» sniedz palīdzību nelaimē vai grūtībās nonākušos mūziķiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 26. līdz 29. augustam “Fonds Līdzskaņa” rīkos jau trešo sociāli radošo nometni, kuras mērķis ir pulcēt pazīstamus mūziķus, kā arī nelaimē vai grūtībās nonākušos mūziķus, lai kopā radītu un vienkārši būtu līdzās. Nometnē ne tikai taps jauni skaņdarbi, bet notiks arī meditācijas, jogas un gleznošanas meistarklases un psihologu lekcijas.

Kopš 2016. gada nogales nodibinājums “Fonds Līdzskaņa” sniedz atbalstu mūziķiem, kuri devuši ievērojamu ieguldījumu Latvijas kultūras dzīvē, bet šobrīd dažādu iemeslu dēļ vairs nevar aktīvi darboties mūzikas nozarē. Fonds sniedz finansiālu atbalstu veselības problēmu pārvarēšanai, kā arī nodrošina praktisku palīdzību mākslinieku ikdienas apstākļu, sadzīvisku problēmu novēršanai, kas liegušas pilnvērtīgi veltīt sevi radošai darbībai.

“Līdz šim esam palīdzējuši 14 mūziķiem – sabiedrībā zināmākiem, kā Dainis Dobelnieks, Roberts Gobziņš, Valdis Atāls, un arī mazāk zināmiem māksliniekiem. Protams, strādājam arī ar Rolandu Ūdri. Palīdzējām Guntaram Muceniekam no "Līviem", kad ugunsnelaimē tika zaudēta ģimenes māja, un  Aleksandram Šlujevam, kurš darba procesā zaudēja rokas pirkstus. Ir vēl citi cilvēki, kuriem mēs sniedzam palīdzību, un konkrēti manis pieminētajiem mūziķiem palīdzība ir vajadzīga vēl joprojām,“ atklāja fonda vadītāja Liena Grīna.

“Ja mēs runājam par nometni, tad tās mērķis ir sociāla saliedēšana – esot līdzās viens otram, kopā nodarbojoties ar radošo darbu – rakstot mūziku un nododoties citām mākslinieciskām aktivitātēm, kas konkrētos cilvēkus var atgriezt sabiedriskā dzīvē un ļaut justies vajadzīgiem, neaizmirstiem. Tas ir kopā būšanas spēks, kas, manuprāt, raksturo šo projektu!” stāstīja Grīna.   

Lai popularizētu “Fonda Līdzskaņa”  darbību un aicinātu sabiedrību līdzdarboties, vasaras nometnēs tiek radīti dažādi vizuālie darbi un jaunas dziesmas, kuras pēc tam var iegādāties, šādi ziedojot fonda mērķu atbalstam.

Līdz šim pie klausītājiem ir nonākušas trīs dziesmas: “Pirms”, “Tu esi” un “Kāds”.  Šajā jūnijā publiskota arī ceturtā dziesma  – “Kukurūzas bērni”, kas rotaļīgi stāsta par divu cilvēku savstarpējo saikni, mijiedarbību, mīlestību un izaugsmi. Dziesmas autori un izpildītāji ir Katrīna Dimanta, Reinis Briģis, Ira Krauja, Ilona Balode-Ūdre, Diana Payton, Monta Ķimene, Ingars Viļums.

“Ikdienā, strādājot slimnīcā ar bērniem, izjūtu, kā cilvēki dalās kārtās un kā pasaulē tas jocīgi ir iekārtojies – tiem, kuriem iet labi, neinteresē, kā iet tiem, kam iet slikti.  Brīžiem šķiet, ka cilvēki ir pazaudējuši līdzjūtības sajūtu, bet mums ir jānes atbildība par sabiedrību. Viss, kas mums ir apkārt, veido to, kas mēs esam. Manuprāt, “Fonds Līdzskaņa" ļoti labu darbu – mūziķiem jāzina, ka kāds palīdzēs, ja viņiem ir vajadzēs palīdzību. Un nevajag baidīties prasīt palīdzību! “ saka mūziķe Katrīna Dimanta, kura fondā “Līdzskaņa” līdzdarbojas gadu  un ir viena no dziesmas “Kukurūzas bērni” autorēm, kā arī ir viena no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas dakteriem klauniem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti