Kultūras ziņas

Godina izcilas kultūras personības

Kultūras ziņas

4. maijā – Latvijas filmu maratons

"Rīga dzied" Imantam Kokaram

Konkursu «Rīga dzied» vēlas rīkot katru otro gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Starptautisko koru konkursu "Rīga dzied" un tā centrālo notikumu - konkursu "Imanta Kokara kora balva" - vajadzētu rīkot katru otro gadu, uzskata konkursa mākslinieciskais vadītājs, diriģents Romāns Vanags.

"Rīga dzied" galvaspilsētā norisinās no 1. līdz 5. maijam, pulcējot vairāk nekā 30 korus no 11 pasaules valstīm.

Žūrijas pārstāvis, diriģents Mihails Goļikovs no Krievijas, klausoties koros, stāstīja, ka pats galvenais ir tas, lai koris saprot, ko dzied, un spēj nodot to klausītājiem.

"Šodien, klausoties koru konkursu Svētā Pētera baznīcā, vēroju klausītāju reakciju – un ko novērtēja publika, tiem arī bija augstākais vērtējums," stāstīja Goļikovs.

"Imanta Kokara kora balva" tiks pasniegta 4. maijā. Konkursa programmā bija iekļauts arī mūsu leģendārajam diriģentam Imantam Kokaram veltīts koncerts "Saule pasaulei" Latvijas Universitātes Lielajā aulā ar savulaik kordiriģenta vadīto koru "Ave Sol" un "Dziedonis" piedalīšanos. Viesi no ārzemēm novērtēja iespēju uzzināt vairāk gan par Latvijas koru tradīcijām, gan par slaveno diriģentu.

Konkursa rīkotāji ir vācu kultūrorganizācija "Interkultur" sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienību un Rīgas domi. Organizatori iepriekš informēja, ka konkurss īsteno diriģenta Imanta Kokara sapni – Rīgas tradīciju kopainā iedibināt starptautisku koru sacensību, kas noritētu draudzības un miera gaisotnē, sasniedzot izcilus mākslinieciskos rezultātus un izbaudot maģisko Rīgas atmosfēru. Konkurss reizē būs arī skanīgs piemineklis izcilajam latviešu kordiriģentam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti