Kultūras ziņas

Festivālu "Avanti" atklāj Georgijs Osokins

Kultūras ziņas

Dzejas sacensību treniņš

Bērnu koru konkurss

Konkurss «Lai skan!» pulcē 53 kolektīvus no visas Latvijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 11.martā, un sestdien, 12.martā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā norisināsies ceturtais Jāzepa Vītola Bērnu un jauniešu koru un vokālo ansambļu konkurss "Lai skan!". Konkursā piedalās 53 kolektīvi un vairāk nekā 1600 dalībniekus no visas Latvijas.

Ceturtais Jāzepa Vītola Bērnu un jauniešu koru un vokālo ansambļu konkurss "Lai skan!" šoreiz veltīts komponistam Jēkabam Graubiņam, kuram šogad apritētu 130.

Konkursa veidotāju mērķis ir veicināt kolektīvās muzicēšanas prasmes, iemīlēt vokālās daudzbalsības mākslu, audzinot jauno klausītāju un mākslinieku paaudzi, un viņu nav mazums. Latvijas Mūzikas akadēmiju konkursa laikā pieskandinās vairāk nekā pusotrs tūkstotis bērnu un jauniešu balsis.

"Tie, kas ir mūzikas skolās piedalījušies kā jaunieši, tīņu vecumā, dziedot varbūt piektā, sestā, septītā klasē, šobrīd ir arī mūsu Mūzikas akadēmijas studenti, un par to mēs ļoti priecājamies. Šobrīd viņi arī mācās par topošajiem mūzikas skolotājiem, kuri atkal nākotnē vadīs savus bērnus un šo konkursu," norāda diriģents, konkursa rīkotājs Edgars Vītols.

Saldus mūzikas skolai piedalīšanās konkursā jau kļuvusi par tradīciju. Iepriekšējos konkursos iegūtas vairākas galvenās balvas.

"Laikam galvenais jau nav balva, bet galvenais ir piedalīties. Viņiem jau katrs koncerts ir kā  notikums, kā piedzīvojums, un tas viņu sirsniņām liek ietrīsēties un arī manai sirsniņai liek ietrīsēties. Manuprāt, tas koncerta moments ir pats jaukākais," pauž Saldus mūzikas skolas kora vadītāja Itana Lipšāne.

Konkurss noslēgsies sestdien, 12.martā, ar apbalvošanu un koncertu Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Ieeja koncertā ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti