Konkurss «Ineses Galantes talanti» svin jubileju un izsludina pieteikšanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

“Ineses Galantes fonds” un “Rietumu bankas Labdarības fonds” izsludina pieteikšanos jauno klasiskās mūzikas izpildītājmākslinieku konkursam “Ineses Galantes talanti”, kas šogad norisināsies jau piekto reizi.

Jaunos mūziķus specialitātēs vokālā māksla, stīgu instrumentu spēle, pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēle, kā arī taustiņinstrumentu spēle konkursa rīkotāji aicina līdz 18.martam aizpildīt pieteikuma anketu konkursa oficiālajā mājaslapā www.inesesgalantestalanti.lv un iesūtīt savus video pieteikumus. Piedalīties var ikviens interesents, neatkarīgi no vecuma. Dalība konkursā ir bez maksas.

"Šī gada konkursu modelējam pēc tādu starptautisku jauno mūziķu sacensību parauga kā Manhetenas Starptautiskais mūzikas konkurss, kurā 2016. gadā balvu ieguvis Vestards Šimkus, un Grand Prix Starptautisko virtuozu konkursu Londonā, kurā balvu ieguvusi mūsu koklētāja Līga Griķe”, stāsta “Ineses Galantes fonds” direktore Diāna Galante. “Konkurss notiks divās kārtās. Pirmajā konkursa kārtā žūrijas uzmanība būs veltīta video pieteikumu izvērtēšanai – tieši video noteiks, kuri izpildītāji kāps uz skatuves konkursa “Ineses Galantes talanti” finālā. Ar nepacietību gaidām muzikālos pieteikumus no visas Latvijas un esam gatavi pasauli iepazīstināt ar jaunām zvaigznēm, atbalstot spožus talantus.”

Konkursa žūrijas sastāvā savu dalību apstiprinājuši pieredzējuši pedagogi un profesionāli mūziķi: konkursa patronese Inese Galante, Toms Ostrovskis, Dagnija Staķe, Andris Vecumnieks, Ekharts Viciks, Terēze Zīberte-Ijaba, Uldis Zilberts.

Konkursa rīkotāji vērš dalībnieku uzmanību uz to, ka žūrija vērtē ne tikai vokālās dotības vai izpildīšanas tehniku, bet arī artistiskumu, skatuves tēlu un dalībnieka muzikālā repertuāra izvēli. Šī pieeja mūzikas izpildītājmākslinieku konkursam žūrijas darbu padara sarežģītāku, bet paver iespēju atklāt talantīgus mūziķus, nevērtējot noteiktos nomināciju rāmjos.

Tradicionāli konkursa dalībniekus vērtē arī skatītāji. No 1.aprīļa konkursa oficiālajā mājas lapā sāksies balsošana par “Skatītāju simpātiju”. Ineses Galantes fonda atbalstītāji jau sarūpējuši dažādas veicināšanas balvas.

Katru gadu konkursā piedalās līdz 300 dalībniekiem, un par savu favorītu tiešsaistē balso līdz 70 000 klausītāju no visas pasaules.

Savā pastāvēšanas laikā konkurss Latvijai un pasaulei atklājis daudzus talantīgus izpildītājmāksliniekus, kas veido Latvijas mūzikas dzīvi. Konkursa “Ineses Galantes talanti” laureātu un uzvarētāju vidū ir tādi mūziķi kā Daumants Liepiņš (3.vieta Džeimsa Motrama pianistu konkursā Mančestrā Lielbritānijā, 2016), vijolniece Sabīne Sergejeva, soprāns Marlēne Keine.

Jubilejas konkursa uzvarētāji saņems naudas balvas attiecīgi iegūtajai vietai – 200 eiro pirmajai vietai, 150 eiro otrajai vietai un 100 eiro trešajai vieta. Tāpat katrs laureāts iegūs mācību stipendiju 500 eiro apmērā. Tradicionāli pirmās vietas ieguvējam būs iespēja uzstāties festivālā “Summertime – aicina Inese Galante” Dzintaru koncertzālē. Līdzās godalgām dalība prestižajā konkursā sniedz izpildītājmāksliniekiem vērtīgu profesionālo pieredzi, strādājot ar atzītiem mūziķiem un pedagogiem, iespēju pilnveidot savu meistarību un kalpo kā starta platforma turpmākajiem sasniegumiem.

Ar konkursa noteikumiem var iepazīties oficiālajā mājas lapā: www.inesesgalantestalanti.lv.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti