Konkursam «Riga Jazz Stage 2020» pieteikušies talanti no 17 valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Noslēgusies pieteikšanās 13. starptautiskajam džeza mākslinieku konkursam "Riga Jazz Stage", kas norisināsies no šā gada 2. līdz 4. aprīlim kinoteātrī "Splendid Palace" Rīgā. Pavisam tam pieteikušies vairāk kā 30 konkursanti no 17 pasaules valstīm, medijus informē organizatori.

Pēc visu iesūtīto materiālu apkopošanas konkursa mājaslapā atvērti publiski apskatāmi konkursantu profili, kuros var uzzināt gan īsu viņu biogrāfiju, gan paklausīties un paskatīties ierakstu fragmentus no agrāk paveiktā.

Pirmais "Riga Jazz Stage" konkursa koncerts ar Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, ASV, Lielbritānijas, Vācijas, Itālijas, Beļģijas, Dānijas, Somijas, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Turcijas un Dienvidkorejas mākslinieku piedalīšanos notiks 2. aprīlī, bet 3. aprīlī norisināsies fināla koncerts, kurā uzstāsies žūrijas visatzītākie dalībnieki.

Koncertos jaunos izpildītājus abās konkursa kategorijās – "Džeza vokāls" un "Džeza bungas" – pavadīs "Riga Jazz Quartet": viens no vadošajiem Latvijas ģitāristiem Artūrs Kutepovs, taustiņinstrumentālists Kristaps Vanadziņš, kontrabasists un basģitārists Jānis Rubiks, kā arī viens no pieprasītākajiem bundziniekiem Latvijā – Andris Buiķis.

"Riga Jazz Stage" kļuvis jau par ikgadējiem džeza svētkiem, kas ar lielisku mūziku priecē gan pašus konkursa dalībniekus, gan koncertu apmeklētājus.

Šogad īpašais viesis 4. aprīlī notiekošajā galā koncertā būs "Grammy" balvas nominants, prestižā ''Thelonious Monk'' konkursa uzvarētājs, komponists, dziedātājs un bundzinieks Džeimisons Ross (Jamison Ross) no ASV, kurš sniegs Rīgā meistarklasi un piedalīsies arī žūrijas darbā.

Konkursantu sniegumus vērtēs starptautiska žūrija – konkursa mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns, festivāla "Nõmme Jazz" māslinieciskais direktors Toivo Unts (Igaunija), festivāla "Kaunas Jazz" direktors Jonass Jučas (Lietuva), "Venice Jazz Festival" mākslinieciskais direktors Džuzepe Mormile (Itālija), Londonas kluba "Ronnie Scott's Jazz Club" koncertu koordinētājs Pols Peiss (Lielbritānija), koncertaģentūras "Just Jazz International" direktore Katerīna Maijere (Vācija) un Stambulas kluba "Nardis Jazz Club" mākslinieciskais direktors Onders Fodžans (Turcija). Žūrijas goda pārstāvis būs Maestro Raimonds Pauls, kurš pasniegs savu specbalvu, kas šoreiz būs jauna hita ieraksts Latvijas Radio 1. studijā, Raimondam Paulam līdzdarbojoties kā producentam.

Konkursa balvu fonds ietver naudas balvas un uzaicinājumus uzstāties džeza festivālos un mūzikas klubos dažādās pasaules valstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti