Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Juriju Perevoščikovu

Rīta Panorāma

Intervija ar Tāli Linkaitu

Intervija ar Selesti

«Supernova» fināliste Seleste: Vēlos cilvēkus iedrošināt būt viņiem pašiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2020"  finālā šogad sacenšas deviņi dalībnieki – starp viņiem arī Seleste ar dziesmu "Like Me". No visiem dalībniekiem šogad Seleste ir visjaunākā – viņa ir septiņpadsmitgadniece, kura mācās Rīgas Kultūru vidusskolā, un dziesma  "Like Me" ir viņas pirmā sarakstītā dziesma, tāpēc vēl jo īpašāka un sirdij tuvāka.

Ārpus mācībām Selesti nodarbina dažādi radoši hobiji – viņa šuj apģērbus, cep kūkas un apgūst ģitārspēli. Kā savus muzikālos iedvesmas avotus jaunā māksliniece min grupas "The Beatles" un "Queen", kā arī dziedātāju Frenku Sinatru.

"Cilvēkiem nevajadzētu baidīties izlīst no pelēkās masas un parādīt savu personību un dīvainību, ko citi tevī iemīlēs, jo tu būsi īsts un tāds, kāds tu esi!

Cilvēkiem būtu mazāk jāuztraucas par to, ko citi saka, jo dzīve ir pārāk īsa, lai uztrauktos par citu viedokļiem. Mēs dzīvojam sevis dēļ un neviens cits mūsu vietā nedzīvos!" dziesmas "Like Me" vēstījumu atklāj jaunā mūziķe.

Seleste, kā tu vērtē mūsdienu eklektiskajā laikā radīto popmūziku?

Man ir ļoti grūti spriest par mūsdienu popmūziku, jo gandrīz to neklausos un galu galā daudzas dziesmas man izklausās vienādi, bet man ir prieks redzēt māksliniekus, kas šo popmūziku padara nedaudz interesantāku, apvienojot dažādus mūzikas žanrus un varbūt radot pat kaut ko jaunu. Labs piemērs ir visiem mīļā māksliniece Billija Eiliša (Billie Eilish), kura apvieno dažādus popa subžanrus, izveidojot kaut ko jaunu un tikai viņai raksturīgu. 

Skatoties uz "Supernova 2020" finālu, kādas uz kopējā fona ir tavas lielākās kvalitātes?

Manas labākās kvalitātes ir tādas, ka es esmu jauna un nedzirdēta māksliniece, kas vienmēr ir saistoši, un tas, ka es esmu ļoti vienkārša – vienlīdzīga ar klausītājiem. Tas, cerams, iedrošinās viņus darīt to, ko viņi patiešām mīl un tiecas darīt.

Kura būtu tā dziesma, kuru tu varētu nodziedāt un arī dziedātu 3.00 naktī? Ar kuru dziesmu tu spēj glābt jebkuru situāciju?

Dziesma, kuru es varētu nodziedāt pat trijos naktī, gan jau būtu Ellas Ficdžeraldas (Ella Fitzgerald) dziedātā dziesma "Dream a Little Dream of Me". Šī dziesma man tik tiešām visu laiku skan prātā, bet es arī nesūdzos – "Dream a Little Dream of Me" ir ļoti skaista un jauka mīlestības dziesma. Un tad vēl trijos naktī nodziedātu kādu no grupas "Queen" dziesmām. Pateicoties "Queen" es sāku aizrauties ar 20. gadsimta mūziku, iepazīstot daudzus citus izcilus mūziķus.

Savukārt, dziesma, ar kuru es spētu izglābt jebkuru situāciju, būtu "Bītlu" "Hey Jude".

Atskanot šai dziesmai, visi vienmēr sāk dziedāt līdzi piedziedājumam, jo šī dziesma ir ļoti saliedējoša un visi māk nodziedāt "Na, na, na, na-na-na na". 

Kas ir tava iepriekšējo gadu Eirovīzijas favorītdziesma ?

Man jāatzīstas – es nekad neesmu īsti skatījusies Eirovīziju. Esmu dzirdējusi, ka dažām ģimenēm Eirovīzijas skatīšanās ir gandrīz kā svētki, kur saaicināt visus radus un apspriest katru dalībnieku. No tā, ko es esmu redzējusi un dzirdējusi, man vislabāk ir patikusi Aminata ar dziesmu "Love Injected", kā arī mākslinieks no Portugāles Salvadors Sobrals (Salvador Sobral) ar dziesmu "Amar Pelos Dois". Atceros, cik abi priekšnesumi ir bijuši ļoti emocionāli un izjusti. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
 
8. februārī norisināsies autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2020"  fināls, ko tiešraidē varēs vērot kanālā LTV1 un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas konkursā šogad sacenšas deviņi dalībnieki.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti