Koncertzāles «Latvija» valsts svētku koncerts izskanēs gan klātienē, gan tiešsaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

18. novembrī pulksten 16.00 koncertzāle "Latvija" aicina ventspilniekus klātienē apmeklēt valsts svētku koncertu, vai arī vērot koncerta tiešraidi internetā.

Šī gada Valsts svētku koncertā piedalīsies dziedātāji – soprāns Ilze Grēvele-Skaraine un tenors Juris Vizbulis –, sitaminstrumentālists Edgars Saksons, kā arī ērģelnieks Aigars Reinis. Programmā iekļauti dažādu laiku un paaudžu latviešu komponistu skaņdarbi. Izskanēs Jāzepa Vītola, Jāņa Ivanova, Marģera Zariņa, Riharda Dubras, Riharda Zaļupes, Jāņa Lūsēna vokālās un instrumentālās kompozīcijas.

"Lielā mūzikas balvas 2019" nominante, dziedātāja Ilze Grēvele-Skaraine dziedātprasmi pilnveidojusi trīs augstskolās – Latvijas Mūzikas akadēmijā, Hāgas karaliskajā konservatorijā un Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijā. 2018. gadā plūkusi uzvaras laurus starptautiskajā konkursā "Ineses Galantes talanti", 2019. gadā ieguvusi otro vietu starptautiskajā Alīdas Vānes jauno operdziedātāju konkursā. Māksliniece ir baroka kora "Collegium Choro Musici Riga" un senās mūzikas ansambļa "A’baronin Ensemble" dalībniece.

Tenors Juris Vizbulis muzikālās gaitas sācis Alsungas Mūzikas skolā kā pianists. Jelgavas mūzikas koledžā pievērsies vokālajai mākslai un 2009. gadā absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Vokālo nodaļu. Muzikālo izglītību turpinājis Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Dziedātājs regulāri koncertē Latvijā un ārvalstīs, piedāvājot klausītājiem garīgās mūzikas programmas balsij un ērģelēm, kā arī kamermūzikas koncertus. Sadarbībā ar franču ērģelniekiem jau trešo gadu pēc kārtas notiek viņa koncerti Francijas baznīcās.

"Latvijas Lielās mūzikas balvas 2001" laureāts Edgars Saksons ir solists, kamermūziķis, orķestra mūziķis, teatralizētu mūzikas projektu dalībnieks. Mākslinieks ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sitaminstrumentu grupas koncertmeistars un "LNSO fonda" valdes priekšsēdētājs. Kopš 2014. gada Edgars Saksons pilda Ukmerges Starptautiskā sitaminstrumentālistu festivāla mākslinieciskā vadītāja pienākumus. Rīko un vada meistarklases un seminārus Latvijā, Lietuvā, Francijā, Beļģijā, Krievijā, Baltkrievijā.

"Lielās mūzikas balvas 2019" laureāts Aigars Reinis ir Rīgas Doma mūzikas direktors un katedrāles ērģelnieks. Ilgu laiku bijis Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes ev. lut. baznīcas ērģelnieks, Latvijas Radio kora un kamerkora "Ave Sol" mākslinieks, vokālās grupas "Schola cantorum Riga"  dziedātājs. Ērģeļspēli apguvis J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie Tālivalža Dekšņa. Prasmes papildinājis pie Ludgera Lomaņa un Hansa Ūlas Eriksona, kā arī Uplandes Starptautiskajā ērģeļu akadēmijā. Ar panākumiem piedalījies starptautiskos konkursos. Sniedzis koncertus daudzās Eiropas valstīs. 

Apmeklētāju ievērībai – pasākumi koncertzālē "Latvija" notiek "zaļajā režīmā".

Koncerta tiešraidei varēs sekot līdzi Ventspils pašvaldības mājaslapā un "Facebook" lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti