Koncertzāle «Lielais dzintars» atklāj skaņu ierakstu studiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā, kad mūziķiem klātienes koncertos uzstāties nav iespējams, Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” nāk klajā ar jaunu pakalpojumu – koncertzāle atklājusi skaņu ierakstu studiju un aicina mūziķus ierakstīt savas programmas “Lielā dzintara” akustikā, medijus informē koncertzāles pārstāvji.

“Pandēmijas laikā, kad koncertdarbība vairs nav iespējama, es aicinu mūziķus nodoties ierakstiem.

Vēlamies plašākai publikai atklāt, ka Liepājas koncertzāle ir ne tikai vieta, kur baudīt mākslu, bet arī vieta izciliem skaņu ierakstiem.

Ierakstu studijas veidošanā piedalījušies arī vadošie Latvijas skaņu režisori – Normunds Šnē, Normunds Slava un Andris Ūze. Šis ir īstais brīdis “ierakstīt” sevi vēsturē ar kādu brīnišķīgu pasaules klasiķu interpretāciju vai mūsdienu latviešu komponistu skaņdarbu!” aicina “Lielā dzintara” valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons.

Paralēli koncertdarbībai pie savas skaņu ierakstu studijas izveides Liepājas koncertzāle strādā jau ilgtermiņā. Līdz šim galvenokārt ierakstīti koncertzāles rezidentu – Liepājas Simfoniskā orķestra koncerti. Taču ārkārtējās situācijas laikā ierakstu studija ir risinājums, kā vienlaikus gan gūt ieņēmumus koncertzāles uzturēšanai, gan arī atbalstīt mūziķus.

“Lielais dzintars” mūziķiem piedāvā profesionālu akustiskās mūzikas ierakstu tehniku, kas piemērota ne tikai orķestriem, bet arī solo un kamermūzikai. Sadarbībā ar Latvijas labākajiem speciālistiem tiek nodrošināts pilns ierakstu serviss – no skaņu režijas līdz ierakstītā audio materiāla miksēšanai un māsterēšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti