Koncertzālē «Latvija» skanēs koncertprogramma «Atgriešanās Ventspilī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

17. oktobrī koncertzālē “Latvija” notiks jauktā kora “Ventspils” un Ventspils kamerorķestra koncerts “Atgriešanās Ventspilī”, kurā kā viesmākslinieki uzstāsies arī vairāki solisti, informēja koncertzāles pārstāvji.

Pirms koncerta tiks pasniegta Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas un Ventspils pilsētas domes balva “Sudraba tintnīca”.

Koncerta pirmajā daļā, kas veltīta instrumentālajai mūzikai, tiks atskaņots Karla Filipa Emanuela Baha Koncerts čellam un orķestrim la minorā. Kopā ar Ventspils kamerorķestri uzstāsies čellists Maksims Beitāns. Otrs būs Džovanni Botezīnī skaņdarbs “Gran Duo Concertante”. Tā izpildījumā kā solists piedalīsies bulgāru vijolnieks Ivailo Dečkovs un kontrabasists Toms Timofejevs, kurš, būdams bijušais Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēknis, simboliski “atgriezīsies Ventspilī”.

Koncerta otrājā daļā skanēs slavenā komponista Karla Orfa scēniskā kantāte “Carmina Burana”. Kantātes atskaņojumā korim “Ventspils” pievienosies Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris “Intis”, kā arī trīs izcili Latvijas Nacionālās operas solisti – Gunta Gelgote (soprāns), Mihails Čuļpajevs (tenors), Armands Siliņš (baritons). Programmu papildinās pianistu Zanes Volbergas un Edgara Tomševica, kā arī sitaminstrumentālistu Uģa Krūskopa un Mikus Bāliņa sniegums.

Par skaņdarbiem stāstīs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti