Rīta Panorāma

Ģimenes traģēdija un mākslas tapšanas process – izrāde "Tēbu zeme"

Rīta Panorāma

Kā izvairīties no krāpniekiem iepērkoties internetā? Intervija ar Gintu Mālkalnieti

Cēsis skanēs koncertprogramma Līvu sasaukšanās

Koncertzālē «Cēsis» skanēs «Līvu sasaukšanās»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Koncertzālē “Cēsis” trešdien, 30. oktobrī, skanēs koncertprogramma “Līvu sasaukšanās”. Tā uzsver nemateriālā kultūras mantojuma apzināšanu, saglabāšanu un popularizēšanu, to mūsdienīgi interpretējot. Programmu kopā ar domubiedriem radījuši Saulkrastu koris “Anima”, diriģente Laura Leontjeva un komponists Uģis Prauliņš.

Koris “Anima” LTV raidījumā “Rīta Panorāma” stāsta, ka šī koncertprogramma korim ir ļoti gaidīts notikums. Koncertprogrammu, kas tapusi divus gadus, koris jau paspējis šur tur atskaņot.

Diriģente Laura Leontjeva stāsta, ka koncertprogrammā iekļauta dažāda mūzika, kuras pamata iedvesmas avots ir līvu kultūra. Gan līvu tautasdziesmas – Kurzemes un Vidzemes līvu, līvu radu tautu –, gan arī oriģināldzeja un oriģinālmūzika, kuru iedvesmojusi līvu kultūra.

Komponists Uģis Prauliņš atklāj, ka programmu veidojis, jo vēlējies izcelt gaismā līvu mantojuma “krāsu”, kas patiesībā veido visus latviešus.

Koncertprogramma veidota uz līvu kultūrvēsturiskā mantojuma bāzes, atvasinot to. Prauliņš norāda – tieši tā mūzika attīstījusies cauri gadsimtiem:

“To dara visu laiku, gadsimtiem – Bahs, pirms viņa meistari, pēc tam džezs tādā veidā ir radies, blūzs, etno, rokmūzika, jebkas. Vienmēr šīs svaigās asinis ir vajadzīgas.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti