Koncertzālē «Cēsis» skanēs Emīla Dārziņa 140 gadu jubilejas koncerts «Pērļu zvejnieks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vidzemes koncertzālē "Cēsis" 17.oktobrī plkst.17 izskanēs skaistākās Emīla Dārziņa dziesmu pērles kopā ar solistu Ingu Pētersonu pianista Venta Zilberta pavadībā un koriem no Vidzemes.

Koncertā klausītāji aicināti noklausīties komponista skaņdarbus vīru koriem un jauktajiem koriem "a cappella" skanējumā. Kā teicis pats mākslinieks, visas viņa dziesmas ir pērles, tādēļ koncerta nosaukums ir "Pērļu zvejnieks", norāda koncerta rīkotāji.

Koncertā piedalīsies solists Ingus Pētersons, pianists Vents Zilberts, Cēsu kultūras centra jauktie kori "Wenden", "Vidzeme" un "Beverīna", VEF kultūras pils jauktais koris "Dzīne", Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas jauktais koris, Amatas novada vīru koris "Cēsis", Rīgas Latviešu biedrības vīru koris "Latvis", Valmieras kultūras centra vīru koris "Imanta", Bērzaunes pagasta vīru koris "Gaiziņš", Jaunpiebalgas Mūzikas un mākslas skolas klavieru klases audzēkņi, kā arī Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas jauktais koris.    

Šogad komponistam Emīlam Dārziņam aprit 140 gadu jubileja. Emīls Dārziņš ir sarakstījis vairākas operas un skaņdarbus orķestrim, no kuriem ir saglabājies vienīgi "Melanholiskais valsis", kas tika atjaunots pēc komponista nāves. Visas 17 Emīla Dārziņa kora dziesmas joprojām skan Latvijā, kā arī ārpus tās.

Kā vēstīts, svinot Emīla Dārziņa 140 gadu dzimšanas dienu, Valsts akadēmiskais koris "Latvija" ieraksta īpašu albumu, kurā pirmoreiz iekļautas visas komponista rakstītās dziesmas korim. Albuma pirmatskaņojums kopā ar pasaulslavenā basbaritona Egila Siliņa piedalīšanos notiks 3.novembrī - komponista dzimšanas dienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti