Koncertzāle «Cēsis» izziņo pirmo «Tīrkultūras» Balto sesiju koncertu ar britu mūziķi Tomu Adamsu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Koncertzāle “Cēsis” savu ciklu “Ambientā skatuve” jaunajā gadā turpinās sadarbībā ar Latvijas Radio 3 Klasika programmu “Tīrkultūra”. Balto sesiju koncertsērijā, kuru raksturo skaņas telpas tīrība, klausītāji aicināti iepazīt pasaulē atzītus, bet Latvijā vēl maz zināmus jaunās mūzikas tīrradņus. Jauno sezonu iesāks britu izcelsmes mūziķis un dziesmu autors Toms Adamss.

Attīstot savu koncertsēriju “Ambientā skatuve”, kas aizvadītajā sezonā jau ieguvusi klausītāju uzmanību, koncertzāle “Cēsis” jaunajā sezonā uzsāk “Tīrkultūras” Balto sesiju ciklu. Četri gaidāmie koncerti būs veidoti baltā galerijas estētikā, kur iemirdzēties laikmetīgās mūzikas talantiem, informēja koncertzāles pārstāvji. Atklājot tīros un patiesos avotus mūsdienu kultūrā, klausītāji aicināti izbaudīt sesiju īpašo atmosfēru un mūzikas nianses. 

Koncertsērijā arī Latvijas mūziķi tiks izcelti kā izcilības līdzās pasaulē atzītiem vārdiem, tāpēc katrā sesijā varēs dzirdēt gan latviešu, gan starptautiski zināmu mūziķu sniegumu. Savukārt pēc koncertiem būs iespēja mūziķus iepazīt tuvāk “Tīrkultūrās” sarunās par mākslinieku radošo pasauli un iedvesmas avotiem.

Sesiju pirmais notikums gaidāms 26. janvārī plkst. 19.00, kurā dzirdēsim britu izcelsmes komponistu, dziesmu autoru Tomu Adamsu un latviešu apvienību “Vēstnieks”. Pēc koncerta apmeklētāji aicināti piedalīties sarunā ar mūziķiem. 

Toms Adamss ir mākslinieks, kurš savā ikdienā nelieto viedierīces un sociālas platformas, līdz ar to viņa mūzika ir klajš pretstats interneta vides pārsātinātībai – tā ieved klausītāju pasaulē, kurā ir dzīva apjausma par īstenību un patiesumu.

Adamsa debijas solo albums “Silence” iznāca 2017. gadā. Tas izcēlās ar mūziķa unikālo falseta vokālu un tika iekļauts Boba Boilena NPR radio gada albumu desmitniekā: “Šī smeldzīgā, atmosfēriskā mūzika it kā apstādina laiku... Ja meklējat klusu ierakstu šajos steigas pilnajos laikos, šis būs īstais.”

Šī gada oktobrī klajā nācis Toma Adamsa jaunākais albums “Yes, Sleep Well Death”. Lai arī jaunais ieraksts bagātināts ar postroka un elektroniskās mūzikas ietekmēm, mūzikai joprojām piemīt tik pazīstamais, melodiskais Adamsa dziesmu rakstīšanas kods. Tas tikai izvērsies vēl plašākā skaņu pasaulē. Rezultāts ir aizraujoša un unikāla dziesmu kolekcija, kas klausītāju aizved ceļojumā pretī nezināmajam un ko dzirdēsim arī Cēsīs.

Pirms Toma Adamsa uz koncertzāles “Cēsis” skatuves uzstāsies latviešu grupa ”Vēstnieks". Apvienība savu muzikālo ceļu sākusi 2017. gadā, kad grupas līderis Rūdolfs Macats nolēma pievērsties dziesmu rakstīšanai, lai bagātinātu dziesmu klāstu, kas skan latviešu valodā. Tika izdots pirmais grupas “Vēstnieks” EP “Volume I”, kas bija kā atspēriena punkts turpmākajai darbībai. Kopš šī gada sākuma apvienību veido mūziķi Rūdolfs Macats, Evija Vēbere, Elīna Silova, Kārlis Auziņš un Ivars Arutjunjans.  


Biļetes nopērkamas koncertzāles “Cēsis” kasē, “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti