Koncertzālē «Ave Sol» – Bahs kokļu ansambļa izpildījumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Koncertzālē „Ave Sol” 29.janvārī plkst. 19 kokļu ansambļa „Cantata” izpildījumā skanēs Johana Sebastiana Baha mūzika, lsm.lv pavēstīja koncerta rīkotāji.

Nav ierasts dzirdēt izcilā baroka laika vācu komponista skaņdarbus kokļu ansambļa izpildījumā, tāpēc koncerts „Bahs un kokle” solās būt neparasts un atklājumiem bagāts. Turklāt ieeja koncertā bez maksas.

Koncerta programmā iekļauti tādi pazīstami J.S.Baha skaņdarbi kā Tokāta un fūga d-moll, kā arī Prelūdija no Čella svītas nr.1, Ārija no Orķestra svītas nr.3 un citi.

Koncertorganizācijas „Ave Sol” koklētāju ansamblis „Cantata” dibināts 2010.gadā. Tajā ir apvienojušās Rīgas Pāvula Jurjāna mūzikas skolas absolventes un audzēknes, kuras mācību laikā ir kļuvušas par dažādu Latvijas un starptautisku konkursu un festivālu laureātēm gan kā solistes, gan kā ansambļa dalībnieces.

„Cantata” repertuāru veido gan latviešu tautas mūzikas apdares, gan dažādu laikmetu un stilu mūzikas pārlikumi koklētāju ansamblim. Ansamblī muzicē Dārta Zelma Skrastiņa, Līga Griķe, Madara Ivanovska, Katrīna Anna Skrastiņa un Sabīne Ādamsone. Mākslinieciskā vadītāja Anda Eglīte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti