Koncertu ciklā «Dzimuši Latvijā» uzstāsies klavesīniste Ieva Saliete un ģitārists Matīss Čudars

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dzintaru koncertzāles vēsturiskajā atjaunotajā Mazajā zālē 8. martā notiks cikla “Dzimuši Latvijā” koncerts, kurā tiksies klavesīniste Ieva Saliete un ģitārists Matīss Čudars. Viņi atskaņos īpašu programmu – “Saruna ar Bahu”, kurā izcilā skaņraža prelūdijas un fantāzijas izskanēs vēl nedzirdētā klavesīna un ģitāras skanējumā, medijus informē koncertzāles pārstāvji.

“Kādu mūziku komponētu Johans Sebastiāns Bahs, ja šis neparasti apdāvinātais vācu baroka komponists dzīvotu šodien? To var tikai iztēloties, taču skaidrs, ka starp viņa radīto, dažkārt ļoti daudzslāņaino nošu rakstu un mūslaiku džeza mūzikas improvizācijām pastāv visai cieša saikne,” uzsver koncerta rīkotāji.

Šveices senās mūzikas ansambļa “Les Passions de l’Ame” klavesīnistes Iievas Salietes un jaunā džeza ģitārista Matīsa Čudara satikšanās uz vienas koncertskatuves nav nejaušība. Koncerta rīkotāji sola, ka tā būs saruna skaņās pāri laikmetiem un robežām,

dažkārt raisot izbrīnu par Baha drosmīgajiem un pārsteidzoši brīvajiem muzikālās domas izteiksmes meklējumiem,

kas nereti visai tieši saskan ar mūslaiku cilvēka garīgajām alkām pēc pārlaicīgi skaistā un netveramā.

“Dzimuši Latvijā” ir koncertu cikls, kura programmā atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē mūzicē izcili Latvijas mākslinieki, kas savu meistarību un atzinību ir nostiprinājuši gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti