Koncertu ciklā «Come Prima» uzstāsies Jēkaba Nīmaņa apvienība «Jakob Noiman Festival Band»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

VEF Kultūras pils kamermūzikas koncertu un sarunu ciklā “Come Prima” 24. martā uzstāsies klarnetista, komponista un dziesminieka Jēkaba Nīmaņa izveidotā muzikālā apvienība “Jakob Noiman Festival Band”, medijus informē VEF Kultūras pils pārstāvji.

Šis būs grupas jubilejas koncerts, un tas izskanēs kā desmit radošo gadu rezumējums. Klausītāji dzirdēs gan apvienības žanrisko vizītkarti - klezmeru un Balkānu tautu mūziku, gan kamermūzikas smalkumus, piemēram, Maijas Einfeldes, Marģera Zariņa un Manuela DeFaljas kompozīciju pārlikumus.

Par mūziķiem

Jēkabs Nīmanis vairākkārt saņēmis godalgas kā teātra mūzikas komponists: 2010. gadā par mūziku Valmieras teātra izrādei "Plūdi un saulgrieži Straumēnu skaņās" saņēmis Baltijas Teātra festivāla (Lietuva) žūrijas specbalvu (labākais muzikālais noformējums) un "Spēlmaņu nakts" balvu (nominācijā "Gada muzikālās partitūras autors dramatiskajā izrādē"), kā arī 2012. gadā guvis šādu pašu apbalvojumu par mūziku Nacionālā teātra izrādei "Voiceks". Par mūziku Latvijas Nacionālā teātra izrādei "Raiņa sapņi" Nīmanim 2015. gadā piešķirta AKKA/LAA Autora balva.

“Jakob Noiman Festival Band” ir piedalījusies Latvijas pasākumu foruma mūziķu skatē Liepājā, kā arī uzstājušies Teātra bārā, Kalnciema kvartālā un daudzās citās vietās Latvijā. Koncerta organizatori atzīmē, ka apvienība atpazīstamību ieguvuši “ar savu brīvo un “nepieradināto” pieeju muzicēšanai – grupa spēlē to, kas viņus pašus aizrauj un sajūsmina.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti