Koncertšovā «Gadalaiki» Vivaldi un Vaska mūziku papildinās video un gaismas performances

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” 28. martā multimediālā projektā – koncertšovā pianista Vestarda Šimkus un vijolnieces Darjas Smirnovas izpildījumā skanēs Antonio Vivaldi un Pētera Vaska mūzika, ko saista nosaukums “Gadalaiki”. Koncertu papildinās gaismu un video performance, ko veido Latvijas vadošie video un gaismas mākslinieki, medijus informē organizatori.

Pasākuma pirmajā daļā pianists Vestards Šimkus izpildīs Pētera Vaska klavierdarbu ciklu “Gadalaiki”, kur noskaņu papildinās Mārtiņa Feldmaņa veidotais gaismu šovs. Koncerta otrajā daļā sekos Antonio Vivaldi skaņdarbs – četru vijolkoncertu cikls "Pavasaris", "Vasara", "Ziema" un "Rudens". Kopā ar Liepājas kamerorķestri to atskaņos viena no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra spožākajām vijolniecēm Darja Smirnova.

Koncerta otro daļu papildinās video projekcijas, ko katrs savam gadalaikam radīs Artis Dzērve, Ineta Sopunova, Vikijs (Viktors Keino) un Mīnus Astoņi (Andris Vētra).

Video performanču veidotāji izvēlējušies sev interesantāko gadalaiku, kuru katrs ar savu atšķirīgo redzējumu un pasniegšanas stilu prezentēs šova apmeklētājiem. Organizatori sola – katra no gada daļām būs krasi unikāla un atšķirīga, un tajā pašā laikā tās vienos kopīgais gada ritējums mainīgā harmonijā, tieši tāpat, kā to pasniedzis Antonio Vivaldi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti