Kultūras ziņas

Gļeba Panteļejeva "Hormonija"

Kultūras ziņas

"Pērkons" godinās Māri Čaklo

Ciklā "Art of Riga Jazz" būs trīs džeza vakari

Koncertsērijas «Art of Riga Jazz» koncerti būs skatāmi arī tiešraidē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Improvizācijas un džeza mūzikas koncertsērijas “Art of Riga Jazz” 16., 23. un 31. oktobrī Latvijas Radio 1. studijā koncerti būs skatāmi arī interneta tiešraidē, informēja organizatori.

“Ierasti esam izvairījušies no koncertu straumēšanas internetā, uzskatot, ka pilnvērtīgu muzikālo baudījumu klausītājs spēj gūt, tikai atrodoties klātienē mākslinieka uzstāšanās laikā,” sacīja koncertsērijas mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns. “Taču, ņemot vērā koronavīrusa izraisītos ierobežojumus, esam nolēmuši ļaut lielisko poļu, vācu un itāļu, kā arī pašmāju mākslinieku uzstāšanos redzēt un dzirdēt plašākam klausītāju lokam, ne tikai tiem laimīgajiem 50, kuri varēs koncertus apmeklēt klātienē.”

16. oktobrī pulksten 19.00 Latvijas Radio 1. studijā uzstāsies Judita Pisarčika (Judyta Pisarczyk), kura ir mūsdienīga džeza vokāliste, studē Katovices Mūzikas akadēmijā un kopā ar savu kvartetu izpilda gan pašas sacerētus skaņdarbus, gan džeza klasikas interpretācijas. Starptautiskā džeza izpildītāju konkursa “Riga Jazz Stage 2019” laureāte Rīgā koncertēs kopā ar vēl vienu šā konkursa laureātu – latviešu taustiņinstrumentālistu Ati Andersonu, kurš ir gan pianists, gan “Hammond” ērģeļu pārzinātājs un komponists. Viņiem pievienosies arī latviešu bundzinieks, vēl viens “Riga Jazz Stage” laureāts Andris Buiķis un basists Toms Poišs, kā arī kvarteta piedāvātās programmas īpašais viesis – pieredzējušais ģitārists Artūrs Kutepovs.

Judita Pisarčika
Judita Pisarčika

23. oktobrī pulksten 19.00 Latvijas Radio 1. studijā neparastu muzikālo performanci piedāvās vācu taustiņinstrumentālists un eksperimentētājs Ralfs Šmids (Ralf Schmid). Mūziķis, kurš divus “Steinway & Sons” flīģeļus spēlē ar speciālu elektronisko ierīču palīdzību, vadot tās ar sensoru cimdos ievilktu roku kustībām. Viņš pats to dēvē par koncertprojektu “Pyanook”, ko beļģu mūzikas žurnāls “Crescendo Magazine” nodēvējis par “vadošo klaviermūziku 21. gadsimtā”. Ralfs Šmids studējis klasisko klavierspēli, džeza kompozīciju un filmu mūziku Štutgartē, Ņujorkā un Losandželosā, sadarbojies ar dažādiem mūziķiem, bigbendiem un orķestriem visā pasaulē.

31. oktobrī pulksten 18.00 Latvijas Radio 1. studijā savu muzikālo kosmosu piedāvās viena no itāļu jaunā džeza skatuves atzītākajām grupām “XY Quartet”. Četri izdotie albumi un koncerti gan dzimtenē, gan ārvalstīs ļāvuši gūt panākumus starptautiskajās džeza cienītāju aprindās, bet itāļu mūzikas žurnālam “Musica Jazz” nodēvēt kvartetu par “vienu no labākajām itāļu grupām”.

“XY Quartet”
“XY Quartet”

Video straumējums no koncertu norises vietas būs skatāms, iegādājoties tā piekļuves kodu biļešu tirdzniecības lapā bilesuserviss.lv.

Gan Ralfs Šmids, gan “XY Quartet” dalībnieki Latvijas Radio 1. studijā sniegs arī meistarklases, kas notiks attiecīgi 23. oktobrī pulksten 11.00 un 30. oktobrī pulksten 17.00. Mūzikas skolu audzēkņiem un pedagogiem ieeja meistarklasēs būs bez maksas, iepriekš sazinoties ar organizētājiem un iesniedzot iesniegumu no mācību iestādes, bet citiem interesentiem – uzrādot ieejas biļeti uz konkrētā mākslinieka koncertu. Iepriekšēja pieteikšanās gan nepieciešama arī biļešu īpašniekiem, lai būtu iespējams kontrolēt meistarklašu apmeklētāju skaitu. Pieteikties meistarklasēm var, sūtot e-pasta vēstuli uz adresi [email protected].

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti