Rīta Panorāma

Kamerorķestris Sinfonietta Rīga - citāds sezonas noslēguma koncerts

Rīta Panorāma

Slovēnijā atjauno lūšu populāciju

Skype intervija ar Valteru Pūci

Koncerts-retrospekcija. Grupa «Dagamba» uzstāsies Latvijas Televīzijas Z studijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Turpinot koncertu ciklu “Koncerts Z studijā”, LTV tiešraidē 29. maija vakarā uzstāsies grupa “Dagamba”. Koncerts būs skatāms gan LTV1, gan Replay.lv un LTV “Facebook” kontos. Grupas mūziķis Valters Pūce LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja, ka koncerta programma būs kā sava veida grupas darbības retrospekcija.

“Satikāmies un izlasījām labākos skaņdarbus, lai varētu šovakar iepriecināt LTV1 skatītājus,” atklāja Valters Pūce.

Mūziķis stāstīja, ka koncerta rītā esot ļoti labs noskaņojums: “Jo divarpus mēnešus nav spēlēti koncerti. Protams, ka labāk būtu, ja tas būtu dzīvais koncerts, bet šis arī būs “okay”.”

Iespēja uzstāties klātienē, mūziķaprāt, ir būtiska, ko “koncerts ir kā dialogs”.

“Mēs pasakām kaut ko vienu, un mums atbild skatītājs, klausītājs, un veidojas tāds dialogs. Šajā gadījumā būs nedaudz vairāk tā kā monologs.

Mēs iztēlosimies, ka ar ekrāna palīdzību nokļūstam cilvēku mājās. Bet tā ir interesanta pieredze,” atzīmēja Pūce.

Šis koncerts būs īsāks, nekā grupas “Dagamba” ierastās uzstāšanās, tāpēc mūziķi lēmuši programmu veidot kā atskatu uz līdz šim padarīto. Valters Pūce skaidroja:

“Izdomājām, ka varētu taisīt tādu retrospektīvu koncertu un izskriet cauri tam, kas ir radīts grupas radošajā vēsturē, apskatīties uz mums no malas.”

Grupas “Dagamba” koncerts Z studijā – 29. maijā pulksten 21.20 LTV1 un Replay.lv tiešraidē. Koncertu būs iespējams vērot arī LTV un Replay.lv "Facebook" lapās.

Koncertā uz mazu sarunu par dzīvi un šo laiku mūziķus aicinās LTV raidījumu vadītāja Eva Johansone.

Par projektu

Projekts “Koncerts Z studijā” uzsākts, lai ārkārtējās situācijas apstākļos nodrošinātu skatītājiem iespēju vērot vēl neredzētas pārraides un ar pozitīvu saturu palīdzētu vismaz uz mirkli nedomāt par ārējiem apstākļiem. Skatītājiem tā ir iespēja baudīt mūziķu tiešraides uzstāšanos teju kā koncertā, bet mūziķiem – iespēja uzstāties teju ierastos apstākļos.

Gan gatavojoties tiešraidēm, gan to laikā tiek un tiks ievēroti visi drošības noteikumi. Arī koncerta scenogrāfija un kadrējums veidots tā, lai visi iesaistītie, arī mūziķi uz skatuves, varētu ievērot atbilstošu un drošu distanci. Drošības apsvērumu dēļ tiešraižu laikā studijā atrodas tikai mūziķi un tie LTV darbinieki, kuri iesaistīti tiešraides nodrošināšanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti