Kultūras ziņas

Samsonam Izjumovam – 70

Kultūras ziņas

Liepājas muzeju piepilda manekeni

Atsākas ekskluzīvi klātienes koncerti

«Koncerts pirmajā rindā» – stāsts par satikšanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

21. maijā kultūrtelpā “Hanzas perons” izskanēs pirmie jaunās koncertstāstu sērijas “Koncerts pirmajā rindā” klātienes koncerti. Mūziķi katrā uzstāšanās reizē sniegs 45 minūšu akustisku koncertu un vienā vakarā ar divu stundu atstarpi uz skatuves kāps trīs reizes. Ņemot vērā pulcēšanās ierobežojumus, katru koncertu klātienē vēros tikai 20 klausītāji.

Pasākuma pirmajos koncertos ar līdz šim nedzirdētām kompozīcijām klausītājus priecēs mūziķe Linda Leen, dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča un saksofonists Deniss Paškevičs, kā arī dziedātāja Katrīna Gupalo un pianists Andrejs Osokins.

Koncertstāstu sērijas “Koncerts pirmajā rindā” rīkotāji atzīst, ka pēc vairāk nekā divi mēnešu pārtraukuma ir ļoti noilgojušies gan pēc publikas, gan pēc mūziķiem un ka pirms pirmā pasākuma valda satraukums.

“Mums tā sajūta ir tāda, kā pirms pirmā randiņa. Mēs atkal redzēsim cilvēkus, mēs atkal redzēsim acis, atkal redzēsim emocijas.

Mūziķiem ir forši spēlēt “onlainā” un citviet, bet vajag to sajūtu, ka, atskanot pirmajiem akordiem, publika reaģē. Tas ir tāds abpusējs uzlādēšanās process,” stāsta aģentūras “Ideju institūts” direktors Guntis Ērglis-Lācis.

Savukārt kultūrtelpas “Hanzas perons” direktore Ieva Irbina atzīmē: “Mēs radījām arī pilnīgi jaunu modeli, kādā notiek sadarbība starp iesaistītajām pusēm pasākuma producēšanā. Tas bija neticams ātrums, un tur mēs laužam šobrīd iesīkstējušus un pierastus ceļus, izveidojot jaunu sadarbības taku.”

Pasākuma rīkotāji “Hanzas peronā” sola aicināt uzstāties dažādu žanru un stila māksliniekus, kuri var piedāvāt sarunai ar klausītājiem īpašus priekšnesumus. Jāatzīmē, ka iespēja apmeklēt “Koncertu pirmajā rindā” ir salīdzinoši dārgs prieks. Baudīt priekšnesumu vien 20 cilvēku kompānijā varētu dēvēt par ekskluzīvu. 

“Tā kā tas formāts ir tik dīvains, ka ierobežojums ir maksimāli trīs cilvēki uz skatuves, tad arī tas, ko gaidījām, ir jaunas programmas, nedzirdētas programmas, pilnīgi tikai šim pasākumam veidotas programmas.

Ja mēs prasām no cilvēkiem diezgan lielu biļetes maksu, skaidrs, ka tam ir jābūt kaut kam ekskluzīvam,

kas nav bijis bieži un, visticamāk, arī vairs nekad nebūs,” skaidro Guntis Ērglis-Lācis.

Pateicoties kultūrtelpas ”Hanzas perons” ietilpībai, koncertu rīkotāji var nodrošināt vairāk nekā divu metru distanci starp cilvēkiem, kā arī iespēju izmantot atsevišķas ieejas un izejas. Pirms katra pasākuma un starp koncertiem telpas tiek dezinficētas.

Šobrīd koncertstāstu programma sastādīta pirmajam mēnesim un interesentiem tiks paziņota ik nedēļu. Koncerti būs kā unikālas tikšanās un nebūs pieejami internetā.

“Ja mēs runājam par klātbūtnes sajūtu, kurā tu vari sēdēt pirmajā rindā, kurā tu vari ieskatīties māksliniekam acīs un mākslinieks var ieskatīties acīs tev. Šīs 45 minūtes absolūtu nedalītas uzmanības vienam pret otru, tā nav iespējama digitālajā vidē,” uzsver Ieva Irbina.

Koncertu sēriju 21. maijā, muzicējot pie klavierēm un atskaņojot autordziesmas un jaunas kompozīcijas, atklās Linda Leen. Savukārt 22. maijā uz klātienes koncertsarunām aicinās dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, saksofonists Deniss Paškevičs un pianists Kristaps Vanadziņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti