Koncerts «Novadnieki» Jelgavā pulcēs ap 700 pūtēju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jelgavā, Pasta salā, 27.maijā plkst. 17 notiks Latvijas pūtēju orķestru koncerts „Novadnieki”, kurā piedalīsies ap 700 dalībnieku no visas Latvijas.

Koncerts ir veltījums izcilā pūtēju orķestru diriģenta, komponista un pedagoga Gunāra Ordelovska 90.jubilejai, un likumsakarīgi, ka tas notiek viņa dzimtajā pilsētā Jelgavā. Koncerta programmā skanēs Gunāra Ordelovska, Jāņa Ivanova, Jāņa Mediņa, Alvila Altmaņa, Pētera Butāna, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Aivara Krūmiņa, Andra Baloža, Raita Rēriha oriģinālmūzika un aranžējumi pūtēju orķestrim.

"Koncerts pulcēs 31 pūtēju orķestri - 29 amatieru un divus profesionālus pūtēju orķestrus no Rēzeknes un Daugavpils," stāsta koncerta rīkotāja Astrīda Ķēniņa.

Pūtēju orķestru koncerts Jelgavā - tā rīkotāja Astrīda Ķēniņa
00:00 / 00:49
Lejuplādēt

Ķēniņa atklāj, ka koncerta programma tiks veidota, līdzīgi kā tas paredzēts 2018.gada Dziesmu un deju svētku pūtējorķestru dižkoncertā, kad orķestri muzicē pa novadiem. Koncertā skanēs arī kāds īpašs skaņdarbs - Alvila Altmaņa "Svīta", ko komponists veltījis Gunāram Ordelovskim. Tas būs skaņdarba pirmatskaņojums.

Koncerts notiks brīvā dabā un ieeja ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti