Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar Arni Miltiņu un Laini Ligere-Stengrēvica

Mūzika pusnaktī – tuva saruna ar klausītājiem

Koncerts «Mūzika pusnaktī» klausītājus atkal aicina uz tuvu sarunu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

“Sinfonietta Rīga” stīgu kvartets gatavo jaunu programmu, lai atkal koncertētu Kaņepes Kultūras centrā 11.marta koncertā “Mūzika pusnaktī”.

“Cilvēku bija ļoti, ļoti daudz, kas bija kolosāli. Viņi sēdēja tepat – mums zem pults un pie kājām. Mēs esam pieraduši mazliet kustēties un dzīvāk muzicēt, un tas, ka viņi ir tik ļoti tuvu – ir ļoti labi, jo mēs redzam viņu acis un attieksmi,” stāsta "Sinfonietta Rīga" stīgu kvarteta vijolniece Agnese Kanniņa-Liepiņa.

Koncertcikls “Mūzika pusnaktī” ir Kaņepes centra jaunā ideja. Pēc pirmajiem koncertiem, kad pāris stundas pirms pusnakts koncertēja divi kolektīvi “Sinfonietta Rīga” stīgu kvartets un Spīķeru kvartets, jaunā ideja ieguva vēl lielāku vērtību.

“Šeit ar kamermūziku notiek tas, kam ar to sen būtu jānotiek. Mājas atmosfēra ar dzēriena glāzi, mūziķi skatuves vidū un nodalījums – skatuve un klausītāji – neeksistē. Tas viss ir kopā,” skaidro “Sinfonietta Rīga” stīgu kvarteta čellists Kārlis Klotiņš.

“Sinfonietta Rīga” stīgu kvartets 11.marta koncertam “Mūzika pusnaktī” gatavo Arvo Perta, Filipa Glāsa skaņdarbus un Dmirtija Šostakoviča 6. stīgu kvartetu.

“Šis kvartets ir pat diezgan gaišs, pozitīvs. Protams, kā Šostakovičs ar savu smeldzi, zemtekstu. Priekš Šostakoviča ir ļoti daudz mažora,” skaidro Kanniņa-Liepiņa.

Kvarteta mūziķi muzicējuši izslavētās koncertzālēs Eiropā. Pirms mēneša ovācijas saņēmuši Elbas filharmonijas jaunajā koncertzālē orķestra “Sinfionetta Rīga” sastāvā. Koncerts Kaņepes kultūras centrā ir viņu radošā misija.

“Tas brīdis koncerta laikā, kad jūti, ka cilvēki klausās pilnīgi bez troksnīšiem un pēc koncerta emocijas un saviļņojums nāk atpakaļ,” stāsta Klotiņš.

11.marta koncerts “Mūzika pusnaktī” Kaņepes koncertzālē sāksies plkst. 22.00 vakarā. Vēl viens cikla koncerts izskanēs 22.aprīlī.

Vēstīts, ka mūziķi koncertā uzstājas nevis uz skatuves, bet gan zālē starp skatītājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti