Koncertciklā «Mūzika pusnaktī» muzicēs zālē starp skatītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Nevis uz skatuves, bet gan zālē - starp klausītājiem - no sestdienas, 14. janvāra, Kaņepes Kultūras centrā muzicēs stīgu kvarteti “Sinfonietta Rīga” un “Spīķeru kvartets”. Koncertcikla “Mūzika pusnaktī” neformālajā atmosfērā varēs klausīties ārzemju un latviešu klasisko mūziku izpildījumā.

“Mēs šādu formātu izvēlējāmies tieši tāpēc, lai piesaistītu jaunu auditoriju šai mūzikai,“ ideju komentē projekta autore Anete Jansone. Mērķis ir parādīt, ka var pastāvēt arī ne klasiski zāles iekārtojumi, kur augšā uz skatuves spēlē mūziķi, bet skatītāji sēž zālē un klausās.

Ideja organizēt klasiskās mūzikas koncertus neformālā atmosfērā radās, iedvesmojoties no līdzīgas pieredzes Ungārijā, Budapeštā. 

Programmu sastādījuši mūziķi pēc saviem ieskatiem.

“Es devu viņiem pilnīgi brīvu izvēli, ko viņi vēlētos spēlēt un kas viņiem pašiem tīk,” Jansone stāsta, ka pie šāda secinājuma nonākusi pēc sarunām ar mūziķiem.

Kopā paredzēti četri koncerti. Jau sestdien, 14.janvārī, pirmajā cikla koncertā skanēs Franca Šūberta “Nāve un meitene”, bet pēc mēneša programma tiks atvēlēta latviešu klasiskās mūzikas pērlēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti