Kultūras ziņas

Ginta Gabrāna nākotnes ēdiens

Kultūras ziņas

Latvijā viesojas Vācijas kultūras un mediju ministre

Zvaigžņu balsis koncertā "Viva Italia" Jūrmalā

Koncertā «Viva Italia» skanēs zvaigžņu balsis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šajā nedēļā Dzintaru koncertzālē valda Jūrmalas festivāla muzikāli daudzveidīgā gaisotne. Ar solistiem Vestardu Šimku, Kseniju Sidorovu, Intaru Busuli, Ivaru Kalniņu un festivāla orķestri, vēl piektdienas vakarā ir iespēja baudīt Brodvejas mūziklu zelta izlasi, bet sestdienas vakarā - festivāla izskaņa ar Galā koncertu “Viva Italia”. Tajā uzstāsies izcili solisti un igauņu maestro Vello Pēnu pie diriģenta pults.

Jūrmalas festivāla nedēļa tuvojas izskaņai, jau sestdienas vakarā -  Noslērguma Galā koncerts "Viva Italia”ar dižo itāļu operkomponistu Džuzepe Verdi, Džakomo Pučīni un  Gaetano Doniceti operu ārijām un uvertīrām.

Koncerta vadība - Igaunijas valsts operas galvenā diriģenta Vello Pēna rokās. Solistu buķetē gan Egils Siliņš, kura sniegums sagādā patiesu baudījumu, gan jaunā operas un operešu topošā dīva, Latvijā dzimusī, šobrīd jau Itālijas operzvaigzne Alise Zinovjeva, gan, cerams, koncertā uzstāsies mazliet sasirgušais Aleksandrs Antoņenko.

"Tas ir labi , ka Latvijā notiek festivāli ar tik plašu piedāvājumu - no klasikas līdz džezam un prieks, ka cilvēki to novērtē. Man patīk uzstāties Latvijā, jo te ir izcili mūziķi ar ko sadarboties. Es koncertā dziedāšu gan Verdi un Pučīni ārijas, gan itāļu dziesmas," stāsta Siliņš.

"Es jūtos laimīga, ka varu dziedāt duetā ar izcilo Siliņu. Tas man pašai liek kļūt labākai. Lai turētu sevi formā, tas ir rūpīgs katras dienas darbs," piebilst operdziedātāja Marlēna Keine.

Savukārt Pēns uzsver, ka lepojas būt Jūrmalā, kur apkārt ir tik daudz izcilu mūziķu. "Diriģentam dažkārt mēģinājumos nākas aktīvi uzmundrināt mūziķus, bet tas atkarīgs no izpildāmās mūzikas. Šajā koncertā ir izcilākās balsis kādas vien var atrast pasaulē. Es ļoti lepojos būt šeit un tie nav tukši vārdi.  Nav viegli veidot Galā koncertus ar tik mainīgu repertuāru, bet ja ir labi solisti, tad orķestris to jūt un seko viņiem. Būs brīnišķīgs koncerts, neatkārtojams," viņš sola.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti