Rīta Panorāma

Eiropas Profesionālās leļļu mākslas festivāls 2018

Rīta Panorāma

Drošība uz ceļa: Atstarotāji

Intervija ar Guntaru Raču, Tamāru Kurzemnieci un Evitu Šīranti

Koncertā vāks ziedojumus «Kalāču» nodegušās pirtiņas atjaunošanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Augusta beigās izskanēja skumja ziņa par ugunsnelaimi Veidenbauma memoriālajā muzejā – nodega vēsturiskā pirtiņa, ko savulaik izmantoja pats dzejnieks. Tās atjaunošanai ziedojumus vāks labdarības koncertā 30.septembrī.

Kā sarunā ar raidījumu “Rīta Panorāma” atzina mūziķis Guntars Račs, tieši Veidenbaums esot viņu iedvesmojis rakstīt dzeju. Ātri vien viņš sapratis, ka Veidenbauma dzejā nav runa par ideoloģiju vien, bet ka tā ir “vienkārši skaista dzeja”, un tāpēc mūziķim rūp arī “Kalāču” liktenis.

Uzzinot par ugunsnelaimi “Kalāčos”, Račs nolēmis, ka pirts atjaunošanai līdzekļus varētu savākt labdarības koncertā, un sazinājies ar saviem kolēģiem, grupas “Bet Bet” biedriem. Koncertā piedalīšoties arī citi mūziķi.

Kā pastāstīja muzeja vadītāja Tamāra Kurzemniece, precīza summa gan vēl neesot zināma – pašlaik viņi aprēķinot visus zaudējumus. Muzejam nepieciešams atbalsts ne tikai nodegušās pirtiņas dēļ – neesot pabeigti remonti, kas iesākti pēc iepriekšējā ugunsgrēka pirms vairāk nekā 30 gadiem.

Arī Liepas pagasta vadītāja Evita Šīrante informēja, ka konceptuāli ir pieņemts lēmums atbalstīt muzeja atjaunošanu. “Iespēju robežās nākamā gada budžetā tiks novirzīti līdzekļi muzeja atbalstam,” teica Šīrante.

Labdarības koncerts, kur piedalīsies arī igauņu dzejnieks Kontra, kurš atdzejojis Veidenbaumu igauniski, notiks 30.septembrī Liepas kultūras namā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti