Rīta Panorāma

Intervija ar ārzemju ziņu redaktoru Gintu Amoliņu

Rīta Panorāma

"Oligarhs"- iestudējums par piedošanu un sodīšanu Nacionālajā teātrī

Skype intervija ar Kasparu Kalēju

Koncertā vāks ziedojumus ģimenēm, kurās ir bērni vai jaunieši ar funkcionālajiem traucējumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Īslīces Kultūras namā Bauskas novadā piektdien, 25.septembrī, labdarības koncertā “Spārnus veidojam kopā” vāks ziedojumus ģimenēm, kurās ir bērni vai jaunieši ar funkcionālajiem traucējumiem, informēja organizatori.

Labdarības koncertu sadarbībā ar Bauskas novada Codes pagasta pārvaldi rīko biedrība “Laiks jauniešiem”.

Koncertā saziedotie līdzekļi tiks ziedoti biedrībai “Ābulis”, kura ir dibināta 2013. gadā, un tajā darbojas ap 20 ģimenes, kurās ir bērni vai jaunieši ar funkcionālajiem traucējumiem. 2018. gadā biedrība saņēma konkursa “Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam” apbalvojumu nominācijā “Bērnu atbalsts” par izciliem sasniegumiem, aizstāvot bērnu ar invaliditāti tiesības un intereses dažādās jomās.

Labdarības koncertā “Spārnus veidojam kopā ” uzstāsies mūziķi Varis Vētra, Normunds Rutulis, Miks Dukurs, Arturs Gruzdiņš, Rūta Dūduma-Ķirse, Deniss Stepanovs, grupa “Carnelian”, grupa “Bekars” un popgrupa “Sapnītis”. Par bērnu radošajām aktivitātēm un rotaļām rūpēsies radošās apvienības “Pasaku nams” pasaku tēli.

"Mēs nevaram iejusties ģimenēs, kurās kāds no cilvēkiem ir ar funkcionāliem traucējumiem, ja vien ar šīm ģimenēm mēs neesam tiešā saskarē, taču mēs tām varam palīdzēt.

Parasti Ziemassvētki ir laiks, kad tiek rīkoti šāda veida koncerti, bet šīs ģimenes nedzīvo tikai Ziemassvētkos,"

pastāstīja pasākuma producents un Codes pagasta darbinieks darbā ar jaunatni Kaspars Kalējs.

Biedrības “Laiks jauniešiem” valdes priekšsēdētājs Gints Jankovskis skaidroja, ka ģimenes, kurās aug bērni ar funkcionālajiem traucējumiem, var saņemt atbalstu no valsts un pašvaldības, taču nevis nauda un pabalsti, bet pakalpojumu un individuālo palīglīdzekļu pieejamība un iespēja tos individuāli pielāgot ir tas, ko nereti lūdz ģimenes, kurās aug bērni un jaunieši ar funkcionāliem traucējumiem. Šobrīd ģimenes norāda to ka, pakalpojums ir, bet ar piešķirto summu nepietiek tā pilnvērtīgai izmantošanai, tāpat ir problēmas ar kādu līdzekļu vai pakalpojumu individualizēšanu. Biedrības "Laiks jauniešiem" vadītājs norāda, ka labdarības koncertu organizē kopā ar Codes, Dāviņu un Īslīces pagasta aktīvajiem jauniešiem. Jauniešiem tā ir iespēja palīdzēt un iemācīties arī organizēt pasākumus, veicinot arī sekmīgāku komunikāciju starp pagasta jauniešiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti