Koncertā uz skatuves tiksies Rēzija Kalniņa, Toms Juhņēvičs un Juris Vizbulis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mūzikas un drāmas telpā “OratoriO” 8. augustā ciklā “Brīdis pēc vakariņām” uz vienas skatuves satiksies aktrise Rēzija Kalniņa, komponists un pianists Toms Juhņēvičs un dziedātājs Juris Vizbulis koncertā “Niekkalbīša dienasgrāmata”, informēja “OratoriO” pārstāvji.

Koncertprogrammas pamatā ir mācītāja Krista Kalniņa dzejas krājums “Niekkalbīša dzejoļu grāmatiņa”, kuras iedvesmots Toms Juhņevičs radījis jaunu latviešu oriģinālmūziku. Komponists skaidroja: “Pirms četriem gadiem uzrakstīju Kristam, vēlējos ar viņu parunāt. Tajā laikā viņš jau bija salaulājis mani ar manu sieviņu un kristījis mūsu bērnus. Pagājušajā gadā, šķirstot viņa jauno grāmatiņu, sapratu, ka dažiem dzejoļiem derētu pierakstīt arī melodiju. Tā radās dziesmas ar Krista Kalniņa vārdiem, bet kā izpildītāju pieaicināju dziedātāju, tenoru Juri Vizbuli.”

Koncertā izskanēs dziesmas balsij, komponists Toms Juhnevičs būs pie klavierēm, skanēs Jura Vizbuļa balss un koncertprogrammā pievienosies arī Krista māsa, aktrise Rēzija Kalniņa.

“OratoriO” pārstāvji arī informēja, ka šajā vasarā Rēzijas Kalniņas un Aināra Rubiķa kopīgi radītā satikšanās vieta svin savu pirmo dzimšanas dienu, piedāvājot vēl vairākus jauniestudējumus.

3. un 4. augustā būs skatāma Ronalda Hārvuda traģikomēdija ''Kvartets'' ar Mārtiņu Vilsonu, Guntu Virkavu, Indru Burkovsku un Juri Kalniņu galvenajās lomās. Tas ir stāsts par četriem operdziedātājiem, kuri nonākuši pansionātā un kopā gatavojas iestudēt Džuzepes Verdi koncertprogrammu. Pa vidu, protams, risinot eksistenciālus jautājumus – par novecošanu un noiešanu no dzīves skatuves, vēlmi būt vajadzīgiem.

“OratoriO” arī ir uzsākusi sadarbību ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri un kopīgi realizē projektu “Meeting point. Tikšanās vieta. Место встречи.”, kurā tapušas divas izrādes. Asjas Vološinas lugas “Mamma” izrāde Ināras Sluckas režijā ar Jekaterinu Frolovu Olgas lomā ir stāsts par pieaugšanu un paaudžu pieņemšanu un pirmizrādi piedzīvos 13. augustā. Savukārt izrāde “paraDIZZY” ir sievietes un vīrieša pasaules izpēte, kur kustība un skaņa ir viens vesels. Horeogrāfe un režisore Inga Krasovska savā kustību izrādē sapulcinājusi  latviski un krieviski runājošus aktierus: Aiju Andrejevu, Zani Dombrovsku, Vitāliju Jakovļevu un Aleksandru Maļikovu. Pirmizrāde gaidāma 27. augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti