Rīta Panorāma

Intervija ar Alintu Hegmani

Rīta Panorāma

Intervija ar mācītāju Edgaru Maži

Komponista Raimonda Tigula uzveduma "Lec, saulīte"

Koncertā Tiguļkalnā spēlēs Raimonda Tigula uzveduma «Lec, saulīte» mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sestdien, 3.jūnijā, pulksten 20.00 brīvdabas koncertā Tiguļkalnā Talsos tiks spēlēta komponista Raimonda Tigula uzveduma “Lec, saulīte” mūzika, kas pirms dažiem gadiem izskanēja Mežaparka lielajā estrādē.

Komponists stāsta, ka “ideja atnāca salīdzinoši nejauši un man tie ir tādi svētki nu jau sesto gadu. Tā jau ir tāda kā tradīcija".

Raimonds Tiguls Tiguļkalna koncerta ideju kopj rūpīgi. Un ik gadu radoši piepilda ar jaunu mūziku. Vēlēšanos vēlreiz dziedāt pirms dažiem gadiem Mežaparka lielajā estrādē izskanējušo emocionālo dejuzvedumu “Lec, saulīte” mūzika ir bijusi arī izpildītāju vēlme. 

“Pirmo reizi, kad mēs izpildījām šo uzvedumu Mežaparkā, tad tieši bija tas Līgo un Jāņu laiks. Bija tāda situācija, kad jau esi noskaņojies uz tiem saulgriežiem, un bija tāds gabals, ka “tauriņi vēderā”, tas iemīlēšanās process un viss pārējais, kas notiek naktī. Tad pašam bija tāda sajūta, ka tas ir piedzīvots un tās emocijas iesit tā, ka bija jau līdz asarām,” stāsta bungu un dūdu grupas “Auļi” mūziķis Kaspars Indrēvics.

Komponists Raimonds Tiguls zina, kam viņš raksta mūziku, katram instrumentam dūdu un bungu grupā “Auļi” iecerot arī solo izpildījumu. “Lec, saulīte” mūzika izskanēs koncerta otrajā daļā, bet pirmo daļu komponists iecerējis mierīgu un apcerīgu.

“Es rakstu kamermūziku, un šogad tas vairs nebūs kvartets, bet gan tāds oktets un Tiguļkalnā viesosies stīgu grupa no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra. Šogad Tiguļkalnā būs visvairāk mākslinieku kā jebkad agrāk, vairāk par simt, un bez grupas “Auļi” uzstāsies arī koris “Kamēr...” ar programmu, kuru es sarakstīju korim 25 gadu jubilejā,” pauž komponists.

Uz Tiguļkalnu sagaidīt saulrietu koncertu laikā brauc no malu malām. Notikums iegūst pat mazu svētceļojuma raksturu, bet Raimondam pašam tas ir darbs, kas nes svētību.

Brīvdabas koncerts Tiguļkalnā norisināsies jau sesto gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti