Kultūras ziņas

LNOB būs pieci jauniestudējumi

Kultūras ziņas

Sirsnīga tikšanās ar amerikāņu mūziķi Cygne

Rīgā mirdz jaunās operas zvaigznes

Koncertā Rīgā dziedās pasaules uzlecošās operzvaigznes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Nacionālajā operā otrdienas vakarā uzstāsies desmit jaunie operas solisti no dažādām pasaules valstīm, kuri ieguvuši Lihtenšteinā dibinātā fonda „Sic itur ad astra” stipendiju.

Šī organizācija atbalsta jaunos un talantīgos operdziedātājus, piesaistot diriģentus un simfoniskos orķestrus un rīkojot koncertus dažādās pasaules vietās. Dziedātāju no Latvijas gan šajā koncertā nebūs.

„Topošās Eiropas uzlecošās operzvaigznes izpildīs koncertprogrammu, kas pamatā sastāv no ļoti pazīstamām un populārām operu ārijām un fragmentiem,” stāsta Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

“Plaši pārstāvēts būs Verdi – gan „Traviatas” pazīstamākie dziedājumi, gan „Rigoleto”. Tāpat Vinčenco Bellīni mazāk pazīstams opuss „Kapuleti un Monteki”, no kura skanēs gan Romeo ārija, gan duets. Pamatā dzirdēsim itāļu mūziku – arī Doniceti, Rosīni fragmentus. Protams, būs arī izņēmumi, kā Rahmaņinova „Aļeko”. Noslēgsim ar Štrausa „Sikspārni”. Programma būs interesanta, un arī solistu sastāvs ir ļoti daudzsološs un ar daudzām skanīgām, jaunām balsīm,” norāda Ozoliņš.

Koncertu rīko Baltijas koncertu aģentūra ar fonda „Baltijas muzikālās sezonas” atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti