Koncertā pieminēs izcilo flautistu un pedagogu Vilni Strautiņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē sestdien, 18. janvārī, vakarā notiks flautista un Mūzikas akadēmijas profesora Viļņa Strautiņa 80. jubilejas piemiņas koncerts ar asprātīgu vārdu spēli nosaukumā "No Baha līdz Strautiņam" (vācu: Bach - strauts).

Diriģents Andris Vecumnieks
00:00 / 00:46
Lejuplādēt
Pirms diviem gadiem mūžībā aizgājušo meistaru atceras vairākas mūziķu paaudzes – gan kā izcilu flautistu, gan kā talantīgu pedagogu. Koncertā, ko ieskaņos arī Latvijas Radio 3 "Klasika", spēlēs Viļņa Strautiņa audzēkņi un kolēģi, atskaņojot sev un skolotājam īpašus skaņdarbus.

 

Diriģents Andris Vecumnieks intervijā "Klasikai" Strautiņu raksturoja kā apbrīnojami erudītu, zinātkāru un vitālu kolēģi.

"Ne par velti mēs uz afišas redzam arī kādu šaha figūru. Šaha pasaule Vilnim Strautiņam bija ne mazāk svarīga kā mūzikas pasaule.

Mēs nāksim atzīmēt viņa 80. dzimšanas dienu. Piemiņa būs gan viņa audzēkņu stāstījumu vakars, gan mūzika – pirmajā daļā pamatā būs Vivaldi un visa veida Bahi, kas vien rakstījuši flautai, otrajā daļā – pārsvarā 20.gadsimta mūzika, tai skaitā arī latviešu mūzika," sacīja Vecumnieks.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti