Koncertā piemin mūziķi Niku Matvejevu 60. jubilejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Komponists, mūziķis un viena no Latvijā spēcīgākajām balsīm – Niks Matvejevs otrdien, 13.februārī, būtu svinējis 60. jubileju. Nika sirds pārstāja pukstēt pirms četriem gadiem, bet viņa mūzika un dziesmas savā neatkārtojamībā vakar spēja sapulcēt pilnu Latvijas Nacionālā teātra zāli koncertā "Daudz laimes dzimšanas dienā, Nik!". Veidotāji to nodēvēja par jubilejas ballīti, sapulcējot Latvijas mūziķu un komponistu zelta sastāvu.

Nika Matvejeva iecienītākais mūzikas stils esot bijis ārtroks. Tāpēc jubilejas koncerta pirmajā daļā tika iekļautas līdz šim mazāk zināmas Nika Matvejeva tieši šī žanra kompozīcijas. Par māksliniecisko noformējumu bija parūpējusies kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa, ietekmējoties no 80. gadu beigās grupai "Sīpoli" Uģa Rūķīša šūtajiem tērpiem.

"Zinot viņa nevēlēšanos un nemīlestību uz tādiem šoviem un tādām skaļām lietām, varētu arī dabūt pa kaklu bišķiņ. Bet mēs ar ļoti lielu mīlestību to darījām, un es ceru, ka viņš ir patīkami pārsteigts!" teica Nika Matvejeva atraitne Ilona Matvejeva.

"Niks bija vitāls, enerģisks. Viņš baudīja dzīvi, un tāda arī bija viņa mūzika. Tāda ir viņa mūzika! Daudzkrāsaina, negaidīta, gluži kā viņš pats," sacīja koncerta režisors Gundars Silakaktiņš.

"Skumjas šeit ir nevajadzīgas, jo viņš jau dzīvo. Viņš ir mūsos, un mēs to lietu arī darām priekš sevis, protams, arī priekš viņa," atzina dziedātāja, Nika Matvejeva meita Kristīne Matvejeva.

Nika Matvejeva personības spēku apliecina arī tas, ka vienā koncertā vakar redzēti trīs komponisti, kuru daiļrades apjoms līdz šim nav varējis satilpt uz vienas skatuves.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti