Koncertā Mencendorfa namā satiksies Baha mūzika un Brodska dzeja

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar Johana Sebastiana Baha mūziku un Josifa Brodska dzejas lasījumiem sestdien, 12.aprīlī, sāksies jauna kamermūzikas koncertu sērija vēsturiskajā Mencendorfa namā Rīgā.

Biedrības “Musica Humana” sadarbībā ar Mencendorfa namu gada laikā plānoti astoņi kamermūzikas vakari, bet pirmajā no tiem Baha mūziku izpildīs dziedātājs Jānis Kurševs un Brodska dzeju oriģinālvalodā lasīs aktieris Varis Piņķis.

Kādēļ izvēlēta šāda mūzikas un dzejas satikšanās, stāsta programmas idejas autors Pēteris Vaickovskis, kurš koncertā muzicēs pie taustiņinstrumentiem:  “Josifa Brodska mūžā bija liels uzsvars uz akadēmisko mūziku, viņš to daudz klausījās, un īpaši – Johana Sebastiana Baha mūziku.

Bahu viņš piemin arī savos dzejoļos, un arī tas, kā viņš lasa savu dzeju, ir suģestējoši – viņš to pilnīgi izdzied.

No Baha mūzikas mēs kopā ar tenoru Jāni Kurševu dziedāsim vokālo mūziku no Annas Magdalēnas grāmatas un arī ārijas no Baha kantātēm, kas atkal ir ģeniāla, pārlaicīga mūzika. Šajā koncertā, tādā kā mājas muzicēšanas vakarā, satiksies divi lieli cilvēki.”

Turpmākie kamermūzikas vakari Mencerdorfa namā:

  •     30. jūnijā plkst.19.00 koncertā “Nakts mūzika” piedalīsies Ieva Saliete (klavesīns) un Maija Kļaviņa (traversflauta).
  •     25. augustā plkst.19.00 koncertā “Itāļu folijas” piedalīsies Ieva Nīmane (flautas), Ainārs Paukšēns (gamba), Pēteris Vaickovskis (taustiņinstrumenti).
  •     15. septembrī plkst.19.00 koncertā “Aina Kalnciema. Bahs” piedalīsies Aina Kalnciema (klavesīns), Ainārs Paukšēns (gamba).

Koncerti notiek ar Rīgas Domes atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti