Koncertā Domā - mūsdienu Baltijas un skandināvu mūzikas esence

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Trešā Eiropas koru olimpiāde un ''Nāciju Grand Prix'' Rīgā šodien turpināsies ar konkursiem un brīvdabas draudzības koncertiem, bet vakarā Rīgas Domā piedāvās koncertu „Ziemeļu gaisma”.

Koncertā skanēs Ola Gjeilo, Ērika Ešenvalda, Riharda Dubras un citu ziemeļvalstu un latviešu komponistu darbi, kā arī speciāli šim koncertam tapušais Uģa Prauliņa jaundarbs zēnu koriem ''Viderunt omnes''.

Koncertā piedalīsies: Rīgas Doma zēnu koris, Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu koris, Erebrū kamerkoris (Örebro chamber choir, Zviedrija), vokālā grupa ''Nordic Voices'' (Norvēģija), ērģelniece Iveta Apkalna.

Romāns Vanags
00:00 / 00:40
Lejuplādēt
''Šoreiz akcents ir uz Ziemeļvalstu un Baltijas sadarbību koru ziņā. Mani priecē, ka kolēģi, kurus uzrunāju - ''Nordic Voices'', viens no spēcīgākajiem  Skandināvijas vokālajiem ansambļiem, un Erebrū kamerkoris, piekrita piedalīties koncertā. Mēs ar kolēģi Mārtiņu Klišānu vienojāmies, ka piedalīsies arī abi zēnu kori, kas, manuprāt, ļoti piestāv katedrālei. Lepojos un priecājos, ka Iveta Apkalna piekritusi piedalīties un spēlēs ērģeles. Programma ir veidotā kā mūsdienu Baltijas un skandināvu mūzikas esence,'' stāsta koncerta mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags.

Koncerts Domā notiks šovakar plkst. 22.00 - 23.30.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti