Koncertā «Dievs, svētī Latviju!» Rīgas Latviešu biedrībā atskaņos izcilu latviešu komponistu mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas Latviešu biedrības namā 18. novembrī plkst.14 koncertā "Dievs, svētī Latviju!" atskaņos Latvijā un ārvalstīs plaši pazīstamu, izcilu latviešu komponistu mūziku, informēja biedrībā.

Koncerta programmā būs Baumaņu Kārlis, Jurjānu Andrejs, Jāzeps Vītols, Alfrēds Kalniņš, Jānis Mediņš, Jānis Ivanovs, Jēkabs Mediņš, Aldonis Kalniņš, Pēteris Vasks, Selga Mence, Arturs Maskats un Ēriks Ešenvalds. 

Žanru un tematikas ziņā izvēlētajai daudzveidīgajai programmai ir  gan patriotiska, svētkiem atbilstoša, gan arī izglītojoša nozīme. 

Koncertā piedalīsies Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas simfoniskais orķestris diriģenta Pētera Plūmes vadībā, jauktais koris diriģenta Jāņa Baltiņa vadībā. Koncertā uzstāsies arī jaunie pianisti un vokālisti, kuri savu profesionālo prasmi daudzkārt atbildīgos koncertos apliecinājuši Latvijā un ārvalstīs, tostarp starptautiskajos konkursos.

Koncertā skanēs nozīmīgi, klausītājiem labi zināmi un iemīļoti skaņdarbi - simfoniskie un klavierdarbi, kora un solo dziesmas. Programmu komentēs muzikologs Arvīds Bomiks. Klausītājus svētkos uzrunās Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētājs Guntis Gailītis. 

"Ar šo koncertu godinām Latvijā un ārvalstīs plaši pazīstamus latviešu komponistus, iepazīstinām plašu sabiedrību ar izcilām latviešu akadēmiskās mūzikas vērtībām, kā arī popularizējam atzinību guvušus mūsu valsts atskaņotājmāksliniekus solistus un kolektīvus. Ar šo koncertu noslēdzam mūsu valsts simtgadei un Rīgas Latviešu biedrības 150 gadu jubilejai veltītu koncertu virkni," informēja biedrībā.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti