Panorāma

Baznīcu naktī durvis ver 150 dievnami

Panorāma

Par novadu reformu diskutē Siguldā

Mūziķi svētdien aicina uz Bruknu

Koncertā Bruknā populāri mūziķi aicinās «uzcelt savu baznīcu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Tā ir spēka vieta bijušajiem alkoholiķiem un narkomāniem, muiža, kas piedzīvojusi lielas pārvērtības un baznīca, kas ceļama visu mūžu. Šajā svētdien notiks gadskārtējais koncerts Bruknas muižā, kur pulcēsies Latvijas mūziķi, atbalstot priestera Andreja Mediņa aicinājumu "Uzcel savu baznīcu!". 

Pirmo reizi uz koncerta "Uzcel savu baznīcu!" skatuves Bruknas muižā plkst.16 uzstāsies publikas atsaucību guvušie mūziķi Renārs Kaupers, Jānis Šipkēvics, Gatis Irbe (Gacho) un Daumants Kalniņš. Koncerta apmeklētājus priecēs mūziķi, kuri jau vairākkārt ir kāpuši uz Bruknas muižas skatuves – Kristīne Zadovska, Aija Andrejeva, Igo, Aivars Hermanis, Ieva Akuratere, grupa "Putnu Balle" un citi Latvijā pazīstami mākslinieki. Debija būs  Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas zēnu korim no Liepājas.

Grupas "Putnu Balle" dziedātājas pastāstīja, ka vienmēr Bruknā jutušās piederīgas: "Tur nenotiek cilvēku dalīšanas! Ja mēs atbraucam, dziedāt. Sēžamies pie garā galda, ēdam. Un tu jūties tik piederīgs tai vietai!"

"Katra vieta jau tomēr ir cilvēki, vai ne? Un tur tas viss stāsts, par kopienu, par cilvēkiem, kam nav paveicies. Viņi ir sanākuši kopā un rada to vidi...

Es gribu tur būt, es gribu tur atbalstīt!" sacīja Kaupers.

"Tas ir darbs, kuru tu dari, lai pasaule būtu labāka!" savukārt teica Šipkēvics.

"Putnu balles" dziedātājas cerot, ka baznīca nekad nebūs uzcelta līdz galam, lai katru vasaru varētu satikties koncertā.

Šī gada koncerta "Uzcel savu baznīcu!" ziedojumi tiks veltīti Bruknas baznīcas sakrālā laukuma labiekārtošanai, gaismas objektiem, prožektoriem, kā arī stāvlaukumam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti