Koncertā «Blanc» skanēs Elizabetes Balčus, Sniedzes Prauliņas un Andreja Vasiļjeva darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

29. septembrī plkst. 19 Mazajā ģildē notiks koncerts „Blanc“. Koncertā tiks pirmatskaņoti un jaunos aranžējumos izskanēs skaņdarbi, kuru autori ir Elizabete Balčus, Sniedze Prauliņa un Andrejs Vasiļjevs.

„Blanc“ tulkojumā no kataloņu valodas – balts, un katrs no koncerta programmā iekļautajiem skaņdarbiem ir sasaistīts ar kādu no baltās krāsas nozīmēm, norāda koncerta rīkotāji.

Kopā ar mūzikas autoriem uzstāsies koris “Mūza”, mūziķi - Sergejs Jaramišjans (ģitāra), Māris Rupainis (bass), Matīss Akuraters (sitamie instrumenti) un Edgars Šubrovskis (bass).

Koncertā „Blanc“ izskanēs Elizabetes Balčus jaunākie skaņdarbi, kuri raksturojami kā zemapziņas krāsu triepieni, impulsi, kuru loģika meklējama sapņos vai kādā citā ārpus pasaulīgā stāvoklī.

Elizabete Balčus ir spilgta skaņu māksliniece – mūziķe, komponiste un dziedātāja. Viņai raksturīgs eklektisms, kurā savijas akadēmiskais ar elektroniku un dažādiem mūsdienīgiem eksperimentiem. Mūzika tiek veidota no iepriekš ierakstītām, kā arī dzīvām skaņām un ritmiem, kurus papildina flautas spēles improvizācijas, klavierspēle un balss. Elizabetes veidotās performances uzbur sirreālas skaņu ainas un aizved mistiskā ceļojumā uz kādu citu, psihedēliski teatrālu pasauli.

Andrejs Vasiļjevs ir ģitārists, mūzikas autors, datorspēļu skaņu un mūzikas dizainers, mūzikas skolotājs. Plašāk pazīstams kā grupas “Tribes of the City” ģitārists, sadarbojies ar daudziem latviešu un ārzemju mūziķiem un izpildītājiem kā sesiju mūziķis, mūzikas autors un aranžētājs.

Koncertā „Blanc“ tiks atskaņoti jaunākie Andreja skaņdarbi, kuros savienotas instrumentālās, kora un alternatīvās mūzikas pasaules, pēc autora vārdiem, šķietami nesavienojamas lietas. Tāpat koncertā izskanēs jauna versija grupas “Tribes of the City” dziesmai “The House Where We Live” no albuma “For The Sleepy People”, kas bija ierakstīts kopā ar britu mūzikas producentu Gregu Heiveru.

Koncertā „Blanc“ piedalīsies grupas “Tribes of the City” ģitārists un iedvesmotājs Sergejs Jaramišjans, viņa neatkārtojamās “shoogaze” ģitāras skaņas mūzikai veidos īpašu atmosfēru.

Sniedze Prauliņa ir jauna mūziķe, kas komponē un atskaņo savu orģinālmūziku. Viņas mūzika izceļas ar īpašu personiskumu, tēlainību un melodiskumu. Sniedzes Prauliņas mūzikas burvība un šarms slēpjas tās vienkāršībā un neparastās sajūtās, kuras tā rada. Šobrīd lielāko daļu uzmanības Sniedze velta sava jaunā solo albuma „Inkrustācija“ tapšanai un izdošanai. Koncertā „Blanc“ Sniedze Prauliņa atskaņos vairākas kompozīcijas no topošā sola albumā „Inkrustācija“, izpildot tās neparastā un unikālā skanējumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti