Komponists Tiguls aicina uz programmas «Rīta un vakara dziesmas» noslēguma koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Komponists Raimonds Tiguls kopā ar instrumentālo grupu un Rīgas Doma zēnu kori Mārtiņa Klišāna vadībā aicina uz koncertprogrammas "Rīta un vakara dziesmas" noslēguma koncertiem 4. aprīlī Liepājā un 9. aprīlī Rēzeknē, medijus informē mūziķa pārstāvji.

Koncertprogrammā gaidāmi gan jauni skaņdarbi, gan Dziesmu svētkos jau skanējušās dziesmas "Lec, Saulīte" un "Dod, Dieviņi", kā arī labdarības maratona "Dod pieci!" himna "Klusi čukst Dievs", kura kļuva par visbiežāk spēlēto un klausītāju pieprasītāko dziesmu labdarības maratona laikā.

Komponists atzīmē, ka šī programma viņam ir īpaša, jo savus pirmos soļus mūzikā tautā iemīļoto skaņdarbu autors uzsācis tieši zēnu kora dziedātāju rindās. "Nedaudz bērnības atmiņu un saviļņojums, dzirdot, kā manas dziesmas izpilda mūsu Rīgas Doma zēnu koris" – tā par koncertos raisītajām emocijām saka Raimonds Tiguls – koncertprogrammas dziesmu autors, kura līdzšinējās muzikālās kompozīcijas vairākkārtīgi plūkušas laurus Mūzikas ierakstu gada balvā.

Rīgas Doma zēnu koris ir viens no visaktīvāk koncertējošiem kolektīviem. 2001. gadā tas tika novērtēts ar Lielo mūzikas balvu. Jau turpat divus gadu desmitus koris aktīvi iesaistīts vairākos Latvijas Nacionālās operas iestudējumos, ir piedalījies arī dramatisko teātru un pat baleta izrāžu muzikālajā noformējumā. Pēdējā desmitgadē koris uzstājies daudzās pasaules koncertzālēs, tai skaitā Alberhollā Londonā un labākajās Japānas koncertzālēs.

Koncertprogrammas dziesmu autors Raimonds Tiguls ir komponists, ambientās mūzikas un elektroniskās mūzikas autors un producents. Viņa veikumi vairākkārtīgi atalgoti ar Mūzikas ierakstu gada balvām. Raimonds Tiguls ir vairāku populāru Dziesmu un deju svētku skaņdarbu mūzikas autors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti