Komponists Krists Saržants izdod debijas albumu «Then and Now»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē 25. martā tiks prezentēts latviešu pianista un komponista Krista Saržanta debijas albums “Then and Now”. Albumā ir ierakstīta Krista Saržanta oriģinālmūzika, un tā prezentācijā piedalīsies kamerorķestris Artūra Gaiļa vadībā un kvintets, kura sastāvā ir Krists Saržants (klavieres), Evilena Protektore (balss), Dāvis Jurka (saksofons), Toms Poišs (kontrabass) un Artis Orubs (bungas), medijus informē mūziķa pārstāvji.

Prezentācijas koncertā uz skatuves kāps arī pūšaminstrumentu meistari Oskars Ozoliņš, Laura Rozenberga, Kristaps Lubovs, Nauris Strežs, kā arī īpašie viesmākslinieki, kuri piedalījās albuma ierakstā – ģitārists Mārcis Auziņš, dziedātāja Ieva Kerēvica un Latvijas Nacionālās operas un baleta soliste Laura Grecka.

“Tās ir kompozīcijas, kuras, gadiem ejot, ir palīdzējušas man augt un augušas kopā ar mani”, stāsta 24 gadus jaunais pianists un komponists.

Albums tapa vairākās ierakstu sesijās 2019. gada laikā, un tam palīdzēja tapt izcili pašmāju džeza un klasiskie mūziķi, kā arī dāņu bundzinieks Matiass Fišers-Mogensens (Matias Fischer-Mogensen). “Then and Now”, kas ierakstīts studijā “Sound Division Studios” un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, iekļautas 11 kompozīcijas: astoņi komponista oriģināldarbi, latviešu “Jūriņ' šņāca, jūriņ' krāca”, igauņu un dāņu kompozīciju aranžijas.

Viena no kompozīcijām, “My Love Is Building A Building”, ir iekļauta izlasē “Jazz in Latvia 2020”.

Par mūziķi

Krists Saržants ir latviešu komponists un pianists, kurš smeļas iedvesmu no klasiskās, džeza un kino mūzikas. Mācījies klavierspēli un kompozīciju pie Raimonda Petrauska, Madara Kalniņa, Andra Dzenīša, Tuomo Uusitalo un Kārļa Vanaga Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī pie Sorena Mollera (Søren Møller) Karaliskajā Mūzikas akadēmijā Olborgā, Dānijā. 2018. gadā Krists tika nominēts Nika Gothama balvai par ieguldījumu Latvijas džeza mūzikā un dzīvē, pārstāvēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju lielākajā starptautiskajā IASJ (International Assosiacion of Schools of Jazz) džeza mūzikas konferencē Vīlandē, Igaunijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti