Komponists Jānis Lūsēns uzstāsies kopā ar Latvijas Radio bigbendu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

13. oktobrī Spīķeru koncertzālē Rīgā Latvijas Radio bigbends aicina uz Jāņa Lūsēna mūzikas koncertu, kurā kopā ar džeza orķestri uzstāsies pats komponists, kā arī dziedātāji Aija Vītoliņa un Zigfrīds Muktupāvels, informēja koncerta rīkotāji.

Komponists Jānis Lūsēns savām dziesmām izvēlējies filozofiski ietilpīgu dzeju, kas izteic dažādus emocionālos stāvokļus, sajūtas, pieredzes un pārdomas. Koncertā dziesmas ar Austras Skujiņas vārdiem dziedās Aija Vītoliņa, bet Ojāra Vācieša cikla melodijas izskanēs Zigfrīda Muktupāvela interpretācijā. Abi dziedātāji satiksies arī citās Lūsēna muzikālajās epizodēs, kas jaunu veidolu iegūs, pateicoties Latvijas Radio bigbendam un Kārlim Vanagam, kas aranžējis programmā iekļautos skaņdarbus.

Jānim Lūsēnam sadarbība ar bigbendu ir jauns pavērsiens: “Muzicēšana ar bigbendu ir mana radošā mūža jaunā un nebijusī pieredze. Pateicoties Kārļa Vanaga entuziasmam, sen rakstītas dziesmas no “Zodiaka” laika, kā arī cikli ar Skujiņas un Vācieša vārdiem, izskanēs jaunos aranžējumos un divu spēcīgu skatuves personību interpretācijā. Gaidu šos koncertus ar lielu nepacietību. Būs vareni!”

Savukārt Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags atzina: “Jāņa Lūsēna melodisms un spilgti krāsainā harmoniskā valoda ļauj pilnvērtīgi izmantot bigbenda instrumentācijas dotās iespējas, piešķirot šai mūzikai varbūt pat negaidītas un jaunas nokrāsas.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti