Komponists Jānis Lūsēns un flautiste Evija Mundeciema pieskandinās Gaujas senleju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Krimuldas muižas terasē piektdien, 24. jūlijā, koncertu ciklā “Ainavas melodijas” uzstāsies komponists Jānis Lūsēns un flautiste Evija Mundeciema, informēja organizatori.

Jāņa Lūsēna skaņu laboratorija ar gadu gaitā sakrātiem mūzikas instrumentiem pārtapusi projektā “Skaņas un noskaņas”. Koncerta rīkotāji atzīmē: “Tā ir dažādu skaņu, tembru saplūšana un mijiedarbība, kas rada interesantus, tematiski skaniskus motīvus un skaņu laukus. Tas ir kā neliels ceļojums katra iekšējā pasaulē, kas caur personīgām asociācijām tuvina mūs mieram un ļaušanās priekam mūzikā. Pašam komponistam tā ir ikvakara atslodze un improvizācijas prieks.”       

Projektā “Skaņas un noskaņas” piedalīsies Jānis Lūsēns ar taustiņinstrumentiem, monohordu un zvaniņiem, savukārt Evija Mundeciema papildinās skanējumu ne tikai ar basa flautas skaņām, bet arī zvaniņiem, vargānu, zvanu plāksnēm un dažādām perskursijām.

Abi mūziķi satikušies komponista Jāņa Lūsēna izlolotajā instrumentalās mūzikas projektā “Aiz…mūzika vēlā vakarā”, kurš tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai.

Savukārt 28. augustā koncertu ciklu noslēgs koklētāja Laima Jansone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti