Komponiste Lolita Ritmane saņēmusi Holivudas vizuālo mediju mūzikas balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Filmas “Dvēseļu putenis” mūzikas autore Lolita Ritmane saņēmusi Holivudas vizuālo mediju mūzikas balvu (“Hollywood Music In Media Awards”) par labāko mūziku filmai svešvalodā, liecina rīkotāju sniegtā informācija.

Balvu pasniedz labākajiem mūzikas autoriem dažādu žanru filmās, seriālos un videospēlēs vairāk nekā 30 kategorijās. 2009. gadā dibināto balvu šogad saņēmuši arī tādu kinodarbu kā “Tenet”, “Deivids Atenboro: dzīve uz mūsu planētas” un “Dāmas gambīts” jeb “The Queen’s Gambit” mūzikas autori.

Lolita Ritmane par saņemto balvu
00:00 / 00:51
Lejuplādēt

Ritmane sarunā ar Latvijas Radio no Losandželosas uzsvēra, ka visvairāk ir gandarīta par to, ka “Oskariem” no Latvijas izvirzītā filma “Dvēseļu putenis” un tās mūzika spējusi sasniegt skatītājus arī ASV.

“Līdz ar to arī mani draugi un kolēģi šeit, Losandželosā, par to priecājas. Viņi priecājas par to, ka man bija iespēja būt Latvijā un ierakstīt mūziku ar tik izciliem mūziķiem un kori," sacīja Ritmane. "Es nezinu, kas bija cilvēki galīgajā žūrijā, bet zinu, ka pirmajā izvirzīšanā ir ļoti daudz cilvēku, lai to nomināciju vispār dabūtu. Tur ir visi “Hollywood Music In Media Awards” organizācijas dalībnieki. Arī es šajā organizācijā esmu, un es balsoju par citām lietām. Tas vienkārši ir jauki. Vislielākā balva bija tas, ka es to varēju ierakstīt un piedzīvot visu to skaisto, kas notika ap pirmizrādes laiku, sadarboties ar [režisoru] Dzintaru [Dreibergu].

Es vienmēr saku, ka balvas ir vienkārši kā ķirsītis uz tortes vai uz saldējuma!”

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti