Kultūras ziņas

KIWIE piesaka sevi kriptomākslas tirgū

Kultūras ziņas

Atjaunots Siguldas Jaunās pils interjers

Imantam Zemzarim – 70

Komponistam Imantam Zemzarim – 70

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Virkne skaņdarbu klavierēm, vokālā un instrumentālā kamermūzika, muzikālais noformējums desmitiem teātra izrāžu un daudz publicistikas – tāds ir komponista, pianista, pedagoga un mūzikas kritiķa Imanta Zemzara devums latviešu mūzikā. 14. aprīlī viņš svin 70. jubileju.

Pandēmijas dēļ klātienes svinības notikt nevar, tāpēc Latvijas Televīzija uzklausīja dažus Imantam Zemzarim veltītus sveicienus.

Dziedātāja Ieva Parša Imantu Zemzari raksturo kā īpašu cilvēku: “Viņš ir ļoti smalks savā pasaules uztverē un savā mūzikā, ļoti dziļš un reizē arī jancīgs. Viņa mūzikā var just lielu mīlestību pret Latviju, Latvijas dabu un šo zemi, un tas mani ļoti, ļoti uzrunā.”

Sveicot skaņradi, Parša bilda: “Man liekas, ka Imantam ir ļoti daudz krāsainas, dziļas un interesantas mūzikas, un es viņam novēlētu vēl dzirdēt pašam daudz viņa skaņdarbu atskaņojumu.”

Savukārt pianists Daumants Liepiņš atzīmēja: “Imants Zemzaris man asociējas pirmām kārtām ar tādu vienkāršību un godīgumu. Dabas trauslums, var teikt tāds dvēseles trauslums iekšā ir ierakstīts viņa mūzikā un arī viņa personībā. Nav nekas pārspīlēts, var teikt – tāda minimālistiska tā mūzikas valoda un izteiksme, bet viss ir savās vietās tā, kā tam ir jābūt.”

Pianists jubilāram novēlēja: “Saglabāt to pašu gaišumu, kas viņam ir, un to pašu vienkāršību. Un lai viņš arī turpina mūs priecēt ar kādu jaunu kompozīciju.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti