Komponista Paula Dambja 85. jubileju atzīmēs ar tiešsaistes koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

30.jūnijā pulksten 19.00 komponista, pedagoga, ērģelnieka un diriģenta Paula Dambja jubilejai par godu tiešsaistes koncertprogrammu sagatavojuši mūziķi – dziedātāja Ilze Grēvele-Skaraine, saksofonists Artis Sīmanis un ērģelnieces Kristīne Adamaite un Ilona Birģele. Koncertā skanēs gan jau iemīļoti darbi, kā "Toccata alla fantasia" (1993) ērģelēm, gan vēl pavisam nesen radīta mūzika. Kā īpašs vakara notikums ir gaidāms pirmatskaņojums –  "Passacaglia en trè concerti" (2021) balsij, saksofonam un ērģelēm, informēja Rīgas Doma pārstāvji.

Paula Dambja jubilejas atzīmēšana pie ērģelēm nav nejauša, atzīmēja organizatori. Viņš pats ir apguvis ērģeļspēli pie Rīgas Sv. Pāvila baznīcas ērģelnieces Esteres Didrihsones un no 1951. līdz 1952. gadam strādājis par ērģelnieku un kora diriģentu Jelgavas Sv. Annas baznīcas draudzē. Bet no 1993. līdz 1994. gadam viņš bijis mūzikas direktors Šlēsvigas-Holšteinas pavalsts Egebekas pilsētā Vācijā – šis ir laiks, kad radušies vairāki ērģeļdarbi.

Kompozīciju studējis no 1957. līdz 1962. gadam Latvijas Valsts konservatorijā pie Valentīna Utkina. No 1960. gada līdz 1962. gadam Dambis bijis Drāmas teātra mūzikas daļas vadītājs, no 1964. gada līdz 1968. gadam TV filmu apvienības "Telefilma Rīga" skaņu režisors un komponists. Ilgus gadus strādājis kā pedagogs Latvijas Valsts Konservatorijas kompozīcijas nodaļā, kā arī Latvijas Kultūras akadēmijā.

Koncerts bez maksas skatāms Rīgas Doma "Youtube" kanālā. Tiešraidi pārraidīs LR3 "Klasika".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti