Komponista Jāņa Lūsēna jaundarbu pirmatskaņos adventes koncertos Saldū un Baltezerā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Komponista Jāņa Lūsēna jaundarba pirmatskaņojums koncertā "Skaņu poēzijas" Saldus mūzikas skolas akustiskajā koncertzālē notiks 30. novembrī pulksten 19.00, bet 11. decembrī pulksten 19.00 tas būs dzirdams koncertā Baltezera baznīcā. Koncertā uzstāsies ērģelniece Ilona Birģele, koklētāja Anda Eglīte un baritons Rihards Millers, informēja rīkotāji.

Koncertprogrammā izskanēs speciāli Ilonai Birģelei, Andai Eglītei un Rihardam Milleram  rakstīts komponista Jāņa Lūsēna jaundarbs "Rītazvaigzne un Ziemeļzvaigzne". Lūk, ko par savu jaundarbu mūziķu apvienībai saka autors: "Darbā "Rītazvaigzne un Ziemeļzvaigzne" mijiedarbojas diatoniskā skaņu pasaule, kas tuva tautas mūzikai, kā arī kokles skanējumam un politonālu harmoniju mūzikas valoda, kas ir pretstats apcerīgumam, un ir kā darbību virzošs spēks. Friča Bārdas dzeja ir izteikti tēlaina un ireāla, kas paver plašas iespējas temporitmu un dinamikas visdažādākajām izpausmēm. Skaņdarbs ir radīts izvērstas balādes formā, kurā iezīmējas abu pretnostatīto tēlu vadmotīvi."

Koncertā skanēs arī Romualda Jermaka, Riharda Dubras, Georga Pelēča, Aivara Kalēja, Indras Rišes, Līgas Ančevskas, Andas Eglītes un Jāņa Lūsēna kompozīcijas baritonam, koklei un ērģelēm.  

Adventes koncerts Baltezera baznīcā 11. decembrī būs par ziedojumiem Carnikavas baznīcas celtniecībai. Koncerts tiks translēts tiešraidē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti