Kultūras rondo

Purvīša balvas nominantu izvēle - katra eksperta favorītu astotnieka analīze

Kultūras rondo

Uz koncertu aicina čellu ansamblis "Dream Team"

Latvijas mūzika pasaulē. Saruna ar LMIC jauno vadītāju Egīlu Šēferu

Kompānija «Skani» turpmāk piedāvās ierakstus, notis un pētījumus par mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

“Skatoties hrestomātiski uz mūsu mūzikas lauku un kārtojot integrēti,” jauno nacionālās ierakstu kompānijas “Skani” darbības virzienu raksturo tās vadītājs Egīls Šēfers.

Latvijas Radio raidījumā “Kultūras Rondo” Šēfers skaidro, ka šobrīd izdevniecība maina darbības profilu, jo svarīgi ir piedāvāt ne tikai ierakstu, bet arī skaņdarba notis. Strādājot ar Jāņa Zālīša kormūziku, paralēli top visu 45 viņa dziesmu ieraksts, izdevniecība “Musica Baltica” izdos notis, Mūzikas akadēmijā top pētījums par Jāni Zālīti. Diskā būs iekļauta dziesmu izlase, bet Latvijas Mūzikas informācijas centra (LMIC) datu bāzē un digitālajās platformās būs visas dziesmas pieejamas.

Pagājušajā gadā izdevniecība “Skani” laida klajā deviņus ieskaņojumus, jaunākais no tiem - “Liepājas koncerti II”.

Šobrīd “Skani” top jauns Pētera Vaska mūzikas albums. Tas iznāks martā.

"Divi ieraksti plānoti ar Latvijas Radio kori – Jāņa Zālīša kormūzikas ieraksts un jaunākā latviešu kormūzika, kā arī iecerēts diriģenta Vasilija Sinaiska ieraksts kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, atskaņojot Pētera Plakida mūziku," turpina Šēfers.

Līdz šim “Skani” izdeva ierakstus, ko ieteikusi LMIC konsultatīvā padome, izraugoties darbus, kas ir vērtīgākie latviešu mūzikas darbi, kas nav ierakstīti un noteikti būtu jāieraksta un pasaulei jāparāda.

Kopš 2018. gada novembra Šēfers vada arī LMIC.

“Esmu uzņēmies jaunus pienākumus Mūzikas informācijas centrā, mana atbildība bija ierakstu producēšana LMIC izdevniecībā “Skani”, šobrīd esmu atbildīgs par visu centra darbību,” skaidro Šēfers.

LMIC uztur arī lielāko datu bāzi par latviešu mūziķiem klasiskās, tradicionālās un džeza mūzikas jomās. Jau kādu laiku notiek mājaslapas pārbūve, turpmāk tajā būs integrēta plaša informācija par mūziķiem. Varēs noklausīties komponistu darbus, apskatīt notis.

“Tā ir vietne, kur nozares profesionāļi no visas pasaules arī iet uzzināt, kādi mums ir komponisti, kāda ir viņu mūzika, kur notis pieejamas, kā viņu mūziku vērtē recenzenti,” norāda Šēfers.

Otrs LMIC darbības virziens ir mūzikas promocija, organizēt stendus lielās mūzikas izstādēs. Tas ir nozares profesionāļiem svarīgi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti