Kompaktdiskā izdots Uģa Prauliņa cikls «Pagānu gadagrāmata»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Komponista un mūziķa Uģa Prauliņa cikls “Pagānu gadagrāmata” pirmo reizi iznāca 1998. gadā. Pēc Rīgas Tehniskās universitātes (RTU)  vīru kora “Gaudeamus” diriģenta Ivara Cinkusa ierosmes 20 gadus vēlāk skaņdarbs ieguvis jaunu, spēcīgu un svaigu skanējumu. Šī cikla versija ir aranžēta vīru korim, solistiem un etnoroka grupai.

Jaunajā „Pagānu gadagrāmatas“ ierakstā piedalās RTU vīru koris “Gaudeamus“, solisti Asnate Rancāne, Lauma Bērza un Ivars Cinkuss. Pagānu gadagrāmatas etnoroka grupā darbojas Uģis Prauliņš, Andris Sējāns, Reinis Sējāns, Māris Muktupāvels, Leons Sējāns, Ilze Grunte, Andris Grunte un Ivars Cinkuss, informēja studijas “Lauska” pārstāvji.

“Pagānu gadagrāmata“ atspoguļo gadalaika nomaiņas ārpus pilsētas – tur, kur mēs parasti vairs neesam – pie upes, kas tek dienu un nakti, pie jūras, kas dzīvo savu dzīvi neatkarīgi no mums, pļavās, kuras zied savvaļā ar saviem putniem, un mežos, kuros slēpjas zvēri. Šīs dziesmas ir domātas pilsētas cilvēka iekšējam “es” kā vesela gada atskate – tur kur mēs parasti neatrodamies.

 
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti