Koklētāju ansamblis «Teiksma» svin 60 gadu jubileju un izdod jaunu albumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Viens no senākajiem modernizēto kokļu ansambļiem Latvijā „Teiksma” savu 60 gadu pastāvešanas jubileja atzīmēs ar jaunā albuma „Brīvdiena” ieskandināšanas koncertu 11.oktobrī plkst. 15 teātrī-klubā „Hamlets” Vecrīgā.

Ansambļa repertuārā galvenokārt ir aranžēta tautas mūzika, tomēr modernizētā kokle jeb koncertkokle dod iespējas arī spēlēt dažādu laikmeta un stila mūziku – no baroka un klasikas līdz mūsdienu komponistu sacerējumiem. Albumā „Brīvdiena” ir iekļauta gan latviešu, gan ārzemju komponistu oriģinālmūzika: Ilzes Arnes un Jēkaba Nīmaņa kompozīcijas, kuras veltītas īpaši ansamblim „Teiksma”, kā arī Kārļa Lāča dziesmas „Brīvdiena” instrumentālā versija, kura līdz šim vairāk pazīstama Intara Busuļa izpildījumā, franču komponista Bernāra Andrē cikls „Garšvielas”, kurš rakstīts arfai solo, ievada starptautisku komponistu skaņdarbu sēriju, kuru pārstāv dažādas populāras melodijas.

Koklētāju ansambli „Teiksma” 1955. gadā dibināja Tamāra Jansone. Šobrīd ansambli vada Teiksma Jansone.

Ansamblis „Teiksma” ir koncertējis dažādās valstīs visā pasaulē, bet ar jauno albumu devusies uz XIV Latviešu Dziesmusvētkiem Kanādā, kas  norisinājās Hamiltonā no 3. līdz 6. jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti